Gå til sidens hovedinnhold

Fra Seattle til teaterfestivalen

Artikkelen er over 7 år gammel

– Jeg vokste opp med å høre moren min fortelle historier om Norge. Endelig er det min tur til å oppleve hennes favorittland i Europa, sier Jamie Mulligan-Smith.

Den amerikanske 38-åringen er for tiden på reise i Europa og skriver mail til PD fra Spania.

Når Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival går av stabelen, fra 11. til 14. juni, blir hun å finne som hjelper i festivalgata.

– Jeg gleder meg stort til å oppleve landet som betydde så mye for min mor, sier Mulligan-Smith.

Lidenskap for scenekunst

Hun vokste opp på en liten øy nordvest i staten Washington. Teaterfestivalen fikk hun høre om da hun deltok på et intensivkurs ved Double Edge Theatre i Ashfield.

– Vi fikk besøk av folk fra Grenland Friteater. De fortalte oss om teaterfestivalen og inviterte oss til å delta som frivillige. Jeg ble straks begeistret, og siden jeg allerede hadde planlagt en tur til Spania, var det en fin anledning til å slå to fluer i et smekk. Etter Porsgrunn, drar jeg videre til Bergen på en fem dagers tur.

Amerikaneren har studert både teater og dans. Nylig begynte hun også trening i sirkusakrobatikk.

– I tillegg til min lidenskap for scenekunst, har jeg også jobbet med permakultur og som lærer i barneskolen. Jeg kombinerer de tre tingene så ofte jeg kan, skriver Mulligan-Smith etterfulgt av et smiletegn.

Planlegger reunion

Jamie blir ikke alene fra Double Edge Theatre. Hun får med seg tre andre studenter fra sitt kull.

– Jeg planla først å komme sammen med en venninne som nå studere i Paris. Da to av de andre hørte om dette, slang de seg på, forteller Mulligan-Smith.

Dermed blir teaterfestivalen en reunion for de fire kvinnene fra USA, Island og Canada.

– Vi hadde en fantastisk tid på Double Edge. I etterkant har vi hatt mye kontakt på internett. Plutselig hadde vi planlagt en reunion i Norge!

Der får de samtidig mulighet til å oppleve kunsten som bragte dem sammen, nemlig teater.

– Det blir spennende å oppdage teaterscenen i Porsgrunn. Vi er svært takknemlige for at PIT gir oss denne muligheten til å se artister fra hele Europa, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken