Frps falske bom-skilt fjernet

Thorleif Vikre er overrasket over den raske reaksjonen til vegvesenet i bomskiltsaken.

Thorleif Vikre er overrasket over den raske reaksjonen til vegvesenet i bomskiltsaken. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

De falske bomstasjon-skiltene som Frp satte opp natt til torsdag på en rekke steder langs E18, Rv 36 og Fv 32, ble torsdag kveld fjernet av Statens vegvesen.

DEL

– Vi har besluttet å fjerne skiltene som et politisk parti har satt opp langs en rekke veier i Grenland, fordi vi ser på disse skiltene som etterligning, forfalskning av offentlige skilt, forteller kommunikasjonsdirektør i Statens vegvesen Region sør, Torbjørn Tungesvik til PD.

Ulovlige skilt

Vegvesenet mener at det er en ulovlig handling å sette opp falske skilt som for mange trafikanter ser ut som offentlige trafikkskilt, og at det dermed er brudd på blant annet vegtrafikklovens §5:

«Offentlig trafikkskilt, signal eller oppmerking må ikke brukes på eller ved veg uten tillatelse av vedkommende myndighet. Det samme gjelder skilt, signal eller oppmerking som kan forveksles med offentlige. Dersom det uten tillatelse er satt opp skilt eller signal eller foretatt oppmerking, kan dette fjernes eller kreves fjernet av myndigheten».

Tungesvik forteller at samtlige ulovlige Frp-skilt ble tatt ned i løpet av torsdag kvelden.

– Fredag morgen skal ingen trafikanter bli forstyrret av de ulovlige skiltene. Da skal alle være fjernet, i hvert fall alle vi kjenner til, sier Tungesvik.

Vikre er overraska

Ordførerkandidaten til Frp, Thorleif Vikre, er overraska over den raske reaksjonen til Statens vegvesen i denne saken.

– Jeg syns det er synd at skiltene fjernes, og er veldig overraska over Statens vegvesens raske reaksjon i denne saken. Håper de også kan være like raske i andre viktige veisaker framover. Skiltene viser bare hvor mye innbyggerne må betale framover når bomstasjonene kommer. Alle partiene unntatt Frp er enige om at vi skal ha bompengefinansiering, noe jeg syns er helt merkelig, sier Vikre.

Kostet over 20.000

Frp har ifølge Vikre brukt 20.000 kroner pluss moms på å utforme skiltene til å bli så like vegvesenets egne bomskilt som mulig. Han er ikke opptatt av at pengene tilsynelatende er kastet ut av vinduet, siden skiltene bare fikk stå i én dag.

– Det viktigste for oss er å få fram poenget vårt, nemlig at vi ikke skal ha bompenger i Grenland i framtiden, sier han.

– 100 prosent bompenger

Ordførerkandidaten argumenterer med at dersom det blir bompenger, så er det kun innbyggerne som vil merke det på lommeboka.

– Staten kommer ikke til å sponse bomprosjektene med en eneste krone, sier Vikre.

Han synes også det er påfallende at en miljøstudie om bompenger som skulle vært klar i juni, fortsatt ikke foreligger.

– Det er sikkert en veldig god grunn til at den ikke foreligger før valget. For den tar blant annet opp hvilke sosiale konsekvenser det får når folk skal betale 40-50-60 kroner hver dag i bompenger, sier han.

Thorleif Viktre håper nå skilt-stuntet deres vil føre til større fokus og mer diskusjoner rundt konsekvensene av bompenger.

Artikkeltags