Gerd Lie tildelt kongens sølv

? Jeg er fortsatt i sjokktilstand og har ikke landet. Dette var fantastisk hyggelig, var Gerd Lies umiddelbare reaksjon etter tildelingen av Kongens fortjenstmedalje i sølv.

? Jeg er fortsatt i sjokktilstand og har ikke landet. Dette var fantastisk hyggelig, var Gerd Lies umiddelbare reaksjon etter tildelingen av Kongens fortjenstmedalje i sølv. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Det var feststemning da bibliotekar Gerd Lie mottok Kongens fortjenstmedalje i sølv i rådhuset onsdag ettermiddag.

DEL

– Dette var fantastisk hyggelig, og kom veldig overraskende på meg. Jeg er fortsatt i en sjokktilstand, sa Gerd Lie til PD rett etter at ordfører Øystein Beyer hadde overrakt diplomet som er bevis på at hun er invitert inn til slottet for å motta Kongens fortjenstmedalje i sølv.

– Må jeg, så må jeg. Det er jo litt skummelt da, svarte Lie på spørsmålet om hvordan det blir å avlegge kongen et besøk i nær framtid.

Ordfører Øystein Beyer har bare lovord å si om Gerd Lie.

– For å få kongens sølv må man ha gjort noe ekstraordinært utover lang og tro tjeneste, det har absolutt Gerd Lie. Hun har vært en motor på Stridsklev bibliotek og i nærmiljøet i en årrekke. Mange generasjoner på Stridsklev vet hvem Gerd er og hva hun har betydd for dem, sier Beyer.

I søknaden til kongen, som for øvrig er forfattet av Torbjørn Røe Isaksen, står det blant annet følgende:

– Gerd Lie har gjennom over førti år gjort en ekstraordinær innsats for å formidle leseglede til barn og unge, men hun har også gjort mer. Som primus motor på Stridsklev bibliotek har hun gjort filialen til det biblioteksjefen i Porsgrunn kaller «et livskraftig nærmiljøsenter i bydelen». Gjennom faste onsdagsklubber for psykisk utviklingshemmede, planlegging og iverksetting av bydelens kulturdager, overnatting for barn og unge, tilrettelegging for arbeidsledige som trenger en vei tilbake til arbeidslivet (...), har Gerd Lie gjennom tre tiår på Stridsklev bibliotek gjort livet litt lysere for generasjoner. Ofte har det vært på egen regning.

Artikkeltags