Geson lever av fotballkjendiser

Artikkelen er over 12 år gammel

Fra sin lune hule på Vestsida sitter Ronny G. Gunnarsson med direktelinje til de fleste fotballstorheter av betydning. Porsgrunnssvensken lever blant annet av å hyre inn i kjendiser til å holde seminarer.

DEL

Vi kjenner ham bare som Geson. Ti år er gått siden han forlot treningsfeltet til Pors. Fortsatt følger han blåtrøyene, men fotballsynet favner videre enn som så for svensken som har forelsket seg i Porsgrunn. Han er internasjonal, FIFA-godkjent matchagent, den eneste sådan i Norge. Tidligere jobbet han som spilleragent, men det toget har han for lengst hoppet av.

- Spilleragentbransjen fikk et for dårlig rykte, sier Geson som er på fornavn med trenere, managere, spillere og klubbpresidenter over store deler av Europa. Da Sven Gøran Eriksson holdt sitt berømte foredrag i Oslo Konserthus, var det Geson og selskapet Hat-Trick som stod for arrangementet. Svennis og Geson har kjent hverandre siden 1981 og vennskapet mellom porsgrunnssvensken og omstridte supertreneren lever videre.

Geson lar det dryppe litt på Porsgrunn også. I ettermiddag dukker landsslagssjef Åge Hareide opp i Filmsentret Charlie. Den tidligere Manchester City-proffen skal snakke om teamwork. På gjestelista står også landbruksminister Terje Riis Johansen. 160 ledere, fotballfolk og andre med interesse for fotball og sjefing har betalt drøye 600 kroner for åndelig påfyll og noe å bite i.

Jobben som match-agent handler om å kjenne de rette folkene. Geson driver med match-analyse, og han arrangerer treningsleirer for en rekke klubber. I tillegg til å arrangere seminarer.

Blant annet har han sørget for at spillere på lag som Blackburn, Tottenham og Arsenal har fått kjenne norsk gress under knottene.

Det var etter et større seminar i Oslo at Geson ble tent på ideen om å stelle i stand noe også her i byen

- Det var mange deltakere fra Vestfold og Telemark til stede. De lurte på om jeg ikke kunne ordne noe her lokalt også. Dermed ble det slik. Tidligere har vi hatt Morgan Andersen og Ivar Hoff på seminar i Porsgrunn. Nå vil vi satse på et konsept der vi har en person fra Grenland og en megakjendis til å holde foredrag, forteller Geson.

Artikkeltags