Gründer utfordrer lokalmiljøet

Eirik Østenå og Andreas Friis, som representerer «team» Live Arctic, testet både ski og energibarer i skiløypene på Svanstul i helga. Nå vil Friis komme i kontakt med flere lokale bedrifter for å teste ut smak og virkning av produktet.

Eirik Østenå og Andreas Friis, som representerer «team» Live Arctic, testet både ski og energibarer i skiløypene på Svanstul i helga. Nå vil Friis komme i kontakt med flere lokale bedrifter for å teste ut smak og virkning av produktet. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Andreas Friis ønsker flere lokale testbedrifter til sin energibar. Gründeren bak selskapet Live Arctic mener det er en dobbel gevinstmulighet for bedriftene, som i tillegg til å gjøre en god gjerning gir de ansatte muligheten til å få litt ekstra energi i arbeidsdagen.

DEL

Forretningsideen til Friis og Live Arctic er nemlig veldig enkel. For hver energibar han selger skal ett måltid doneres bort til et sultent eller under-ernært barn i Afrika.

– Siden jeg fikk første ladning med energibarer fra produsenten uka før jul, har jeg solgt cirka 1000 produkter. Derfor tror jeg 1 million kan være mulig, sier han.

Samtaler med Røde Kors

1000 barer betyr 1000 måltider, og midlene som skal doneres bort er satt på en egen konto.

– Jeg er i samtaler med Røde Kors om at de skal bli min nødhjelpspartner. Jeg håper vi kan lande en avtale i løpet av første kvartal, sier Friis.

Selv om 1000 energibarer allerede er solgt, tar han ikke av. Tilbakemeldingene fra forbrukerne er foreløpig det viktigste.

– Jeg har laget et spørreskjema som mange av de som tester produktet har fylt ut. Tilbakemelding er viktig for meg nå, og de aller fleste mener at det smaker veldig godt. Jeg håper enda flere lokale bedrifter vil bli med på dette, og gjerne utfordre hverandre og se hvem som klarer å donere flest måltider. Vi fråtser i mat her hjemme i Norge, med lavkarbodietter og feit julemat. Vi bør kunne stille opp litt for dem som faktisk ikke får nok mat, sier han.

Tester selv også

Energibaren til Live Arctic er et sunt og naturlig måltid, som skal gi ekstra energi i hverdagen. Produktet kan brukes som et tillegg i et måltid, som et mellommåltid eller i forbindelse med trening.

– Mange jeg har pratet med spiser det til frokost, eller i lunsjen. Mens andre bruker det mellom måltidene. Noen bruker det også når de trener. Det er ikke noen fasit på når det passer best. Jeg har også testet det på en toåring, som spiser det hele tida. Han synes rett og slett det er utrolig godt, sier Friis.

Etter helgens snøfall testet han selv produktet under to lang-turer på Svanstul og Viddaseter.

– Det var veldig morsomt. Søndag var jeg den eneste som tok energibar før og under turen. De andre løperne gikk helt tomme, mens jeg holdt helt inn, sier han.

Artikkeltags