Hedret de som falt på Herøya

MINNEMARKERING: Tormod Christiansen var en av privatpersonene som sto bak minnemarkeringen på Herøya i går. Her taler han sammen med Ole Løkke fra veterankorpset.

MINNEMARKERING: Tormod Christiansen var en av privatpersonene som sto bak minnemarkeringen på Herøya i går. Her taler han sammen med Ole Løkke fra veterankorpset. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tormod Christiansen og Bjørn Iversen sto bak minnemarkeringen for å hedre de falne under bombingen av Hydro for 70 år siden. Ordføreren roste dem for deres initiativ.

DEL

Begge de to initiativtakerne er levende opptatt av Hydros historie, og selv om ingen av dem kommer fra Porsgrunn, fikk de altså i stand minnemarkeringen i går.

- Bombingen av Hydro på Herøya er den enkeltstående hendelsen med flest falne under den andre verdenskrig her i landet. I tillegg er dette en av flere markeringer som har Hydro som en rød tråd. Vi er fornøyd med å ha fått til denne markeringen her i Porsgrunn også, sa Christiansen (opprinnelig bambling) og Iversen (lokalhistoriker fra Rjukan).

Folk møtte

Selv om markeringen ikke er veldig omtalt på forhånd, var det et sted mellom 20 og 30 mennesker som møtte opp. Flere av dem som møtte hadde selv opplevd bombingen av Hydro som barn, og de syntes det var flott at markeringen kom i stand.

Klar tale

Ordfører Øystein Beyer deltok også under minnemarkeringen. Han benyttet anledningen til å si litt om Hydros betydning for Porsgrunn og Grenland. Han var også meget klar i sin tale i forhold til dem som fornekter de grusomme tingene som foregikk under Hitlers regjeringstid.

- Det finnes fortsatt mennesker som fornekter dette. De må vi ta avstand fra, var ordførerens klare tale.

Han roste initiativtakerne for å ha fått i stand markeringen, og mente at det var helt på sin plass å markere at det var 70 år siden bombingen på dagen i går.

Artikkeltags