– Hvorfor må de være yngre og penere enn deg?

Kirsti Carr ler godt.

– Vi lever i en kommersiell verden, og da er det ikke nok å bare kunne synge bra. Man må ha utseende og personlighet i tillegg, sier Kirsti Carr.

Tilfeldig møte

PDs utsendte traff på Kirsti helt tilfeldig foran brødhyllene på Meny på Stathelle der vi begge var ute etter en rask lunsj. Kirsti Carr livnærer seg som frilansjournalist i TA, men dukker med jevne mellomrom opp på en scene og foran en mikrofon, som det artisttalentet hun alltid har vært. PDs spørsmål kom derfor helt naturlig:

– Hva holder du på med nå for tiden, Kirsti?

– Nå har jeg begynt å få lyst til å stå mer på scenen igjen. Jeg har hatt noen sangjobber de siste månedene som har gitt mersmak.

Plateselskap interessert

– Jeg har skrevet 9 låter i bluegrass/pop/country-sjangeren som jeg har spilt inn på en demo. De har jeg presentert for et plateselskap som viste interesse, men da må jeg først utvikle konseptet.

– Stil og form i sangene vil passe veldig bra til en jentetrio. Derfor er jeg nå på jentejakt.

– Vi må sette sammen den rette treklangen.

Lidenskap for musikk

– Hva slags type artistjenter er du ute etter?

– De må være jordnære, og de må like å opptre på en scene, eller gjerne stå på et bord og synge. De må ha en brennende lidenskap for musikk.

– Vi skal bare være oss selv og håpe at musikken gir oss mange opplevelser. Jentene må være i alderen 20-37 år, siden jeg er 38, ler Kirsti.

– Jeg har testet ut noen jenter, men de har av ulike grunner ikke passet helt til meg, forteller Kirsti Carr.

– Vi må teste ut en god treklang.

– Ideen startet med at jeg tenkte på tre tiår, 70-, 80- og 90-tallet. Men dette ble mindre viktig etter hvert som jeg fikk sving på låtskrivingen.

Skriver for Bettan

De siste årene har Kirsti Carr skrevet musikk mest for andre artister. Hun skrev for Anne Nørdsti som vant Spellemannsprisen. Hun har også skrevet for Face 84.

– Akkurat nå jobber jeg for øvrig med en låt - tekst og melodi - til artisten Bettan, Elisabeth Andreassen.

Bettan står på scenen i Wrightegaarden førstkommende lørdag.

I 2006 deltok Kirsti Carr i den norske Melodi Grand Prix som artist. I 2007 deltok hun i Grand Prix som låtskriver.

Nå kribler det i Kirsti for å være mer artist igjen, og hun er i god gang.

Høyvarde Jensen

Kirsti bruker artistnavnet Carr, men hennes egentlige navn er Kirsti Høyvarde Jensen. Hun vokste opp på Stathelle, men bor nå i Brevik.

Kirsti begynte å synge allerede da hun var 12 år. Da hun var 12-13 år tilhørte hun stallen til Varden-Busk-talentene som opptrådte rundt omkring og spilte inn plater og kassetter.

Kirsti deltok også i den svenske talentkonkurransen «Blikk Båx» og ble den gang nummer 4 i konkurransen.

Talentet var åpenbart, og hun fikk en del artistjobber rundt omkring i Telemark. Men så ble det stille rundt Kirsti Høyvarde Jensen i offentligheten.

Var syk i ti år

– Jeg ble syk med ME og var veldig syk i mange år. Dette var i årene fra jeg var 23 til 33 år. I fire og et halvt år klarte jeg ikke å sette beina på gulvet, jeg var helt sengeliggende, forteller Kirsti Carr.

Hun var heldig og ble frisk igjen. Men det var ikke enkelt å bare fortsette en artistkarriere som hadde fått en bråstopp i den mest aktuelle alderen for unge talenter.

– Men nå når jeg er frisk kan jeg gjøre akkurat hva jeg vil. Dessuten våger jeg mye mer nå enn tidligere. Jeg er vanvittig god på motgang.

Motgang gjør sterk

– All motgangen har gjort meg sterk. Samtidig har jeg et mer avslappet forhold til det å skulle gjøre karriere. Jeg vil aller mest ha det gøy.

– Dersom jeg klarer å lage en trio, så har jeg noen planer om hva slags konsept det kan bli.

– Musikken er litt sånn dixie-trixie-aktig musikk. Så er det noen dyktige jenter som vil være med i min trio, så kan de ta kontakt med Kirsti Carr via Facebook, sier Kirsti.