Kino-Jon har sagt opp

Kinosjef Jon Eidsbråten har sagt opp og blir førtidspensjonist. Siste arbeidsdag er 28. februar.

Kinosjef Jon Eidsbråten har sagt opp og blir førtidspensjonist. Siste arbeidsdag er 28. februar.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Jon Eidsbråten har sagt opp jobben og blir førtidspensjonist. Ny kinosjef er allerede pekt ut: Tom Andersen.

DEL

Gjennom 16 år som kinosjef har Jon Eidsbråten bygd opp Filmsentret Charlie til å bli en suksess. Flere ganger har kinoen slått «storebror» Skien ned i støvlene når det gjelder besøkstall. Men 28. februar er det slutt. 64 år gamle Eidsbråten har sagt opp sin stilling og blir førtidspensjonist. Sjefen for byens største kulturtilbud skal nyte sitt otium og fikse enda mer på huset i Deichmansgate.

– Hvordan har reaksjonene vært?

– Det er ikke så mange som vet det ennå, sier Jon Eidsbråten, kjent for å se på lyst på livet gjennom sine mørke brilleglass.

En god kinosjef

Konstituert rådmann Roy Martinsen er imidlertid grundig informert.

– Det er synd at han slutter. Vi har en veldig flink kinosjef, sier Martinsen.

Den nye kinosjefen blir ikke hentet utenfra. Kommunalsjef Morten Næss har bestemt seg for å ansette internt. Navnet er Tom Andersen som nå er driftsleder ved Filmsentret Charlie.

– Han er blitt spurt om å ta jobben og har takket ja, bekrefter Morten Næss.

I den første tiden blir Tom Andersen konstituert i stillingen. Det skyldes at kommunalsjef Næss ønsker å vurdere om kinoen fortsatt skal være en egen virksomhet. Alternativet er å innlemme den i virksomheten kultur, idrett og fritid.

– I forbindelse med kulturhuset og driften der, er det naturlig å se på hele organiseringen, for å få mer ut av ressursene, sier Morten Næss.

Omorganiserer

Filmsentret Charlie skal omorganisere for å spare penger. Dette skjer parallelt med at kinoen blir digitalisert.

Jon Eidsbråten blir altså ikke med inn i det digitale eventyret. I hvert fall ikke som sjef. Kino-Jon utelukker ikke at han kan komme til å jobbe et par dager i uka, for å bistå med driften.

Ellers har han annet å gjøre.

– Ikke minst her hjemme i Deichmansgate. Det er fortsatt ting som må gjøres med huset, sier Jon Eidsbråten.

– Hvorfor blir du pensjonist før tida?

– Jeg har vært bedriftsleder i 26 år. Først 10 år som kinosjef i Kongsberg og deretter 16 år her i Porsgrunn. Det har vært en krevende jobb. Nå har jeg funnet ut at det kan være greit å bruke tida på noe annet enn kino, sier Jon Eidsbråten som kan skilte med en imponerende rulletekst og en happy ending.

Artikkeltags