I løpet av den siste uken har noen knust fire nye ruter, og tagget på to av de nymalte veggene på Klevstrand skole. Hærverket har satt sinnene i kok hos elevene, som føler at de endelig har god grunn til å være stolte av den nye skolen sin.

– Dette er veldig dumt. Så fort vi har fått ny skole, kommer det noen og ødelegger, sier elevrådsleder Esther Karoline Rørstad.

Hun og varaformann Emilie Svenungsen Borlaug har tatt opp saken i elevrådet, og de forteller at det er mange av elevene ved skolen som har reagert sterkt på ødeleggelsene.

– Alle synes at dette er veldig dumt, og skulle ønske at de som har gjort dette vil la skolen vår være i fred, sier Emilie oppgitt.

Rampestreker

Jentene forstår ikke hvorfor noen med vitende og vilje har hatt lyst til å ødelegge skolen deres, men noen tanker har de likevel gjort seg.

– Det må enten være noen som er sjalu på at vi har fått ny skole, eller så er det noen som rett og slett har kjedet seg og fått lyst til å gjøre noen rampestreker, mener Esther.

Vil ikke ha hærverk

Hva som nå kommer til å bli gjort med hærverket er jentene ikke helt sikre på, men det de er helt sikre på er at de ikke vil ha verken tagging eller knuste ruter på skolen sin.

– Det kommer helt sikkert til å koste penger å få ordnet opp i dette, og det er penger vi kunne brukt til andre ting her på skolen. Som å kjøpe nye leker til SFO, etter at noen brant ned lekestua med alle lekene i for bare noen måneder siden, sier Esther.

Og beskjeden fra jentene til de som måtte stå bak ugjerningen er klar.

– Vi håper dere kan være så snille å slutte med dette, for vi vil ikke ha slikt på skolen vår.