Lederskifte i Håndverker’n

Leif Ingar Liane har overdratt formannskjedet i den tradisjonsrike Porsgrunn Haandverk- og Industriforening til Kåre Fostervold som er valgt til ny formann. Den ærverdige bygningen ble nyoppusset i fjor.

Leif Ingar Liane har overdratt formannskjedet i den tradisjonsrike Porsgrunn Haandverk- og Industriforening til Kåre Fostervold som er valgt til ny formann. Den ærverdige bygningen ble nyoppusset i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

– Det har vært kjempe-moro å være formann i denne foreningen i 10 år, men nå var det på tide at yngre krefter overtok, sier Leif Ingar Liane (57) i Porsgrunn Haandverk- og Industriforening.

DEL

På årsmøtet ble Kåre Fostervold (41) valgt til ny formann i den tradisjonsrike og ærverdige foreningen.

– Jeg har ikke vært medlem i ett år en gang, men da jeg ble spurt om å ta formannsvervet så sa jeg ja med en gang, sier Kåre Fostervold.

Han har hatt god kjennskap til håndverk- og industriforeningen i alle år, ettersom han har hatt familiemedlemmer som har vært medlemmer.

– Hver 17. mai har jeg alltid vært med på sosial samling her i Håndverker’n, før borgertoget. Det har vært en fin tradisjon, sier Fostervold.

Visjon om flere medlemmer

– Da jeg startet som formann for 10 år siden hadde jeg en visjon om å få opp medlems- tallet, og å få pusset opp huset vårt som ligger så strategisk til ved Franklintorget i Porsgrunn, sier Leif Ingar Liane som er en velkjent byggmester i byen.

Liane er også styreleder i Opplæringskontoret for byggfag i Telemark, og han er formann i prøvenemnda for fagprøver og svenneprøver i Telemark.

For ett år siden ble Håndverker’n pusset opp utvendig. Inne er også trappeoppgangen blitt pusset opp med de gamle, opprinnelige fargene tilbake til slik det en gang var.

– Vi er veldig stolte av huset vårt, sier Liane.

Medlemmene har levert en stor egeninnsats for å få oppgradert bygningen. Det leies ut til forretningsvirksomhet i første etasje.

I dag er det 80 medlemmer i foreningen, og medlemstallet holder seg relativt stabilt. Men potensialet for å øke medlemstallet er fortsatt der ute, og rekruttering av nye og gjerne også yngre medlemmer er en av de viktigste sakene for den nye formannen, Kåre Fostervold. Fostervold er selv fagutdannet som elektriker og jobber som avdelingsleder i Grenland Group.

– Hvilke utfordringer er det innen håndverks- og industri-fagene?

– Innen byggmesterfaget er det rett og slett for enkelt å etablere håndverksbedrifter, sier Leif Ingar Liane.

En pose med verktøy

– Hvem som helst kan kjøpe en bærepose full med verktøy og bare sette i gang en håndverksbedrift. Det eneste krav myndighetene stiller er at de er i live, sier en indignert Leif Ingar Liane som selv representerer et fag med et 4-års opplæringsløp. Liane vil ta opp problematikken med Mesterbrevnemnda i NHO.

Kåre Fostervold trekker fram utfordringene med skjemaveldet som er utrolig ressurskrevende for mange håndverks- og industribedrifter. Han har som mål at medlemmene i Porsgrunn Haandverk- og Industriforening skal kunne dele sin kompetanse innen slike problemstillinger på tvers i foreningen.

Fostervold er også opptatt av at utfordringene er store for de små bedriftene i å nå opp i de offentlige innkjøpsordningene.

– Strenge kriterier til rammeavtaler gjør at små bedrifter går glipp av mange jobber, sier Kåre Fostervold som vil bidra til at slike temaer settes på dagsorden i foreningen.

Artikkeltags