Lydløs protest fra korpsene

Korpsene mener politikerne velter utgiftene over på dem. Torsdag demonstrerte de med å la instrumentene hvile utenfor løvens hule, rådhuset.

Korpsene mener politikerne velter utgiftene over på dem. Torsdag demonstrerte de med å la instrumentene hvile utenfor løvens hule, rådhuset.

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Det var ingen demonstrasjon for full musikk. Snarere tvert imot. Torsdag la korpselevene ned instrumentene i protest mot de varslede kuttene i kulturskolen.

DEL

Foran løvens hule troppet de opp. Instrumentene var med, men det ble ikke skjenket en eneste tone.

Sats på barna!

Rent verbalt ble det imidlertid slått på stortromma.

– Sats på barn og unge. Reduksjon i antall lærerstillinger for blåsere vil på kort sikt og lang sikt skade skolekorpsene og dermed all korpsviksomhet i kommunen vår, sa Turid Flatin i sin appell til de fremmøtte.

Med kutt i kulturskoletilbudet, kan korpsene selv måtte punge ut for opplæring som i dag er dekket via kulturskolen.

– Vi har allerede fått beskjed om at trompetlærerstillingen vil bli inndratt, sier styreleder Turid Flatin i Porsgrunn pike-og guttekorps.

Fanene vaiet stolt i vinden utenfor rådhuset i går. Så kom de mørke skyene og regnet. Omtrent slik føler også korpsmiljøet det: At politikerne blåser en lang marsj i de unge musikantene ved å sende mørke skyer over kulturskolen.

– Politikerne i Porsgrunn må følge opp planene med tilstrekkelige lærerstillinger og økonomiske midler, mener Turid Flatin.

40 demonstrerte

Bak markeringen stod Eidanger pike- og guttekorps, Norcem pike- og guttekorps, Borge skolekorps og Porsgrunn pike- og guttekorps.

Demonstrasjonen ble planlagt i går. På kort varsel greide de å stable på beina nærmere 40 musikanter.

Må spare

Bråket begynte da kulturskolen måtte dekke inn et underskudd på rundt 130.000 kroner.

Rådmannen ville dekke sprekken ved å tillate høyere elevbetalinger. Det sa imidlertid de folkevalgte et rungende nei til. Bare Frp ville tillate kulturskolen å øke prisen med 200 kroner i året.

Konsekvensen er at kulturskolen må finne inndekning innenfor egne budsjetter. Det betyr igjen kutt i driften.

Artikkeltags