Mange vil tjene på<br/> at jeg ikke får bevilling

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Almir Ljajic har virkelig fått merke den kruttsterke konkurransen i skjenkebransjen. - Det er mange fiender som vil tjene på at Kaffecompagniet ikke får bevilling, eller får utsatt behandlingen av søknaden, konstaterer han.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

På Kaffecompagniet går det inntil videre i kaffe og brus, men ifølge tips både til kommunen og avisa har det vært kraftig begersvinging den siste tiden - til tross for at stedet er ettertrykkelig tørrlagt. Men hovedpersonen selv sier han har alt på det tørre.

Avviser

Almir Ljajic avviser på det sterkeste at han har skjenket alkohol utover de to kveldene han har fått midlertidig bevilgning.

- Det er ingen tvil om at det er mange konkurrenter i bransjen som helst ser at vi ikke får gjenåpne stedet. Kaffecompagniet var et populært sted som trakk mange folk. Det er klart at mange vil tjene på at vi ikke holder åpent. Derfor er det mange som snakker stygt om oss, sier Ljajic.

Det stanser ikke med rykter om tvilsom skjenking. Fredag skrev PD at kommunen krever bevis for at Ljajic ikke har vært sjef for utestedet i tiden før det gikk konkurs. Alle kort skal på bordet før bevillingssøknaden behandles i formannskapet.

Ordner seg

- Jeg ser alltid lyst på saker og ting og tror at det vil ordne seg til slutt. Men jeg må jo bare forholde meg til avgjørelsen som blir fattet av politikerne, sier Ljajic.

Han var miniaksjonær i selskapet Kaffecompagniet AS som ble slått dundrende konkurs med påfølgende millionkrav fra kreditorene. Hovedaksjonæren var Norspill i Sandefjord mens Ljajic den siste tiden satt med usle fem prosent av eierposten i det tidligere in-stedet. I det nye selskapet Barkafe AS er Ljajic hovedaksjonær.

- Du sier du ikke var daglig leder i konkursselskapet, men det var hele tiden du som uttalte deg til avisene og fremstod som den egentlige sjefen?

- Det stemmer at jeg var mye i avisene. Av praktiske årsaker var det jeg som håndterte pressen. Jeg var jo i nærheten mens de andre var i Sandefjord.

Den egentlige sjefen?

Kommunens saksbehandler har så langt brukt Ljajics hyppige presseopptredener som indisier for at Ljajic var den egentlige sjefen - og som dermed må stilles til ansvar for skatteslurvet som til syvende og sist veltet driften. Kommunens alkoholreglemet gjør at de kan nekte bevilling til drivere med skattegjeld.

- De kan ikke bruke det at jeg har vært mye i avisa som bevis. Regnskapsføreren har dessuten lagt fra bevis på at jeg ikke var den daglige lederen.

Ljajic sier han ikke kan si noe om årsaken til at det gikk rett vest for utestedet.

En skjenkebevilling vil gjøre det mulig for Kaffecompagniet å gjenåpne diskoteket som ligger vegg i vegg med kaffebaren. Der vises det også fotballkamper, et annet tilbud som krever at det kan bys på sterkere saker enn Solo.

- Til fotballkamper trenger vi å servere øl. Brus og fotball går ikke sammen, humrer Almir Ljajic.

Artikkeltags