Gå til sidens hovedinnhold

Miljøstasjonen ødelagt av brann

Artikkelen er over 18 år gammel

Pøblene har satt fyr på Fretex-containeren, trolig ved hjelp av lettantennelig væske. Hele miljøstasjonen ved PP-senteret på Vestsida sto i lys lue. Store deler av det robuste anlegget er smeltet bort.

Både Fretex og kommunens ingeniørvesen fortviler etter de voldsomme ødeleggelsene.

Anlegget koster 125000 kroner. De fleste elementene må erstattes, og Torbjørn Krogstad ved ingeniørvesenet anslår derfor ødeleggelsene til nær 100 000 kroner.

Politiet var i formiddag på stedet for å sikre seg tekniske spor, og ber folk som har sett noe mistenkelig om å melde fra.

Det var like før klokka halv fem søndag morgen at brannvesenet rykket ut for å slukke flammene. Miljøstasjonen var da overtent.

- Klær brenner ikke så lett, spesielt ikke når de er pakket hardt sammen og lagt i plastsekker. Den eller de som har gjort dette, må ha lagt for dagen en viss innsats for å få skikkelig fyr. Brannen er i hvert fall helt tydelig påsatt, sier Torbjørn Krogstad.

Det var et nedslående syn som møtte ham i formiddag. Store deler av taket var ødelagt. Miljøstasjonen har rett og slett smeltet i flammehavet.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si til noe slikt. Det er jo bare reinspikka hærverk, utbasunerer Krogstad.

-

Miljøstasjonene brukes blant annet til å dumpe klær. Klescontaineren tømmes en gang i uka. Vanligvis er det på mandag og tirsdag. Mye tyder derfor på at den var godt belagt med tekstiler da brannen startet.

Lagersjef Bjarne Bakken ved Fretex har aldri opplevd noe lignende før

- I hvert fall ikke noe som kan sammenlignes med dette. Riktignok var det noen som satte fyr på en av de gamle containerne på Stridsklev. Men det var for mange år siden, og skadene var ikke i nærheten av det du beskriver for meg nå. Men vi har vært litt plaget med folk som roter oppi containerne. Vi opplever at det er revet hull i plastsekker, uten at vi dermed kan si at noen har forsøkt å stjele klær, sier Bakken.

Der i gården er de forsiktige med ordbruken. Bakken nøyer seg derfor med en heller mild frase.

- Det er klart dette er trasig.