Gå til sidens hovedinnhold

Nokas overtar «beredskapen» på Herøya

Artikkelen er over 8 år gammel

Nokas AS overtar hele porsgrunnsbedriften Vakt Service Industriberedskap AS, som fram til nå også har vært eid 2/3-deler av Hydro og Yara.

Nokas skriver følgende i en pressemelding onsdag:

«Nokas AS tar et nytt viktig skritt på veien til å bli en av Europas ledende totalleverandører av sikkerhet og beredskap.

Vakt Service Industriberedskap har vært etablert som industrivern på Herøya siden 1957, først som en avdeling i Norsk Hydro, deretter som eget selskap siden 2005, eid av Yara og Grenland Industriutvikling (Hydro). Selskapet skiftet navn til Vakt Service Industriberedskap når Nokas kjøpte 1/3 av selskapet i 2007. Den gang het Nokas Vakt Service AS.

Konsernsjef i Nokas Heine Wang er meget fornøyd med nå å eie hele virksomheten.

– Industriberedskapen på Herøya er meget spennende og vi har stor tro på utviklingen i Grenland. I tillegg har dette selskapet en betydelig kompetanse, som er av stor interesse for olje og gass satsningen i Norge. Fokus på sikkerhet og beredskap er viktig innenfor denne næringen sier Wang som også er president i NHO.

Lederne av Yara og Herøya Industripark, Per Knudsen og Thor Oscar Bolstad, er godt fornøyde med at Nokas nå overtar hele selskapet.

– Beredskapen får en stor og profesjonell eier som vil bidra til å utvikle selskapet videre. Vi ønsker Nokas’ initiativ og energi velkommen, og er trygge på at selskapet også i framtiden vil ivareta sikkerheten i industriparken på en god måte, understreker de.

Selskapet består av en industriell beredskapsstyrke på brann, oljevern m.v. som i tillegg har utførende ansvar for adgangskontroll og døgnbemanning av vaktsentral.

Industrivernselskapet med sine industrivern og brannmannskaper er samlokalisert med Porsgrunn Brannvesen på Herøya Industripark og har et tett og godt samarbeid med kommunens eget brannvesen. Selskapet har 29 ansatte og omsatte i 2012 for 27 millioner kroner.

Herøya Industripark er Norges ledende industripark med rundt 90 virksomheter og 2500 ansatte. Flere av bedriftene kommer inn under storulykkeforskriften, og «Beredskapen» spiller en viktig rolle i å forebygge ulykker og begrense konsekvenser hendelser kan få for mennesker, miljø og materielle verdier.»