Gå til sidens hovedinnhold

– Nonnehagen fin for konserter

Artikkelen er over 8 år gammel

Kommende helg blir det ettermiddagskonserter i nonnehagen bak gamle St. Joseph hospital. Initiativtaker Hans Petter Frøland oppdaget den unike hagens muligheter da han nokså tilfeldig kikket ut av vinduet i 5. etasje på det tidligere katolske sykehuset.

– Jeg tenkte umiddelbart at her må vi få til noe. Det er et nydelig sted, et amfi med fantastisk beliggenhet. Skien har Brekkeparken, Porsgrunn har ikke så mye sånt som dette. Nonnehagen ligger bortgjemt, er større enn Minneparken og et historisk sted, sier Frøland.

Bluesartist Joakim Tinderholt fra Bamble kommer med bandet sitt til nonnehagen for å spille ettermiddagskonsert både 17. og 18. mai.

– Arrangementene skal være ferdig til klokka 20 på kvelden. Vi har fått skjenkebevilling på øl og vin og kommer til å servere enkel mat som lapskaus og pølser. I tillegg trenger vi bra vær, sier Frøland.

Du satser på sommerlørdager i Norge under åpen himmel og er svært væravhengig. Stor risiko?

– Jeg er optimist, musikkentusiast og har fått god hjelp og velvillighet til å arrangere noe hyggelig i nonnehagen. Vi setter opp et telt, og artistene står under tak, sier Frøland. Han legger ikke opp til noen storsatsning med økonomisk fallhøyde, og skal i tillegg til å være konsertarrangør fungere som gartner og vedlikeholdsmann i hagen i sommer, etter avtale med Grenland Eiendom som eier det tidligere sykehuset.

Han har selv bygget en 40 kvm stor scene inntil veggen og artistene vil følgelig få den spesielle hagen som et amfi foran seg. Frøland drev tidligere konsert- og utestedet Bakgården vis a vis Hotell Vic.

Her er noen av de som er booket i nonnehagen: Paul Allen, Congo Square, Puttinbird Ekspress, Dan Riis Band, Rolf Egil Johnsen, Brooke Devlin Band, De to vise mennene Frode Kvisvik og Lars André Tokheim, og Frøland tror han får på plass en opera-ettermiddag, og en ettermiddag med kor og allsang i hagen.

– Jeg har også snakka med Sputnik og han har lyst til å komme, sier Hans Petter Frøland. Han forteller at nonnehagen inntil for et par år siden var nokså begrodd, men stedet har vært gjennom stor makeover og blitt gjenoppdaget.

Kommentarer til denne saken