Gå til sidens hovedinnhold

Nytt lag av Mental Helse

Artikkelen er over 7 år gammel

Mental Helse håper kommunen ser nytten av et nystartet lokallag i Porsgrunn. Men lokallaget har minimalt med driftsmidler og er avhengig av støtte.

Lokallaget ble startet opp i november i fjor. 25. februar hadde laget årsmøte og 7 personer inkludert vara er med i styret. De hadde pr. begynnelsen av mars 37 betalende medlemmer.

Verdifullt arbeid

Det nye lokallaget håper kommunen ser at laget utgjør et verdifullt lavterskeltilbud for kommunens innbyggere.

– Møteplassen vår i dag er Raschebakken Dagsenter.Her betaler vi ingen leie.Vi har en god dialog med personalet på dagsenteret, men ser utfordringer som at vi ikke kan ha styremøter eller arrangementer før etter klokka 15.30 da dagsenteret stenger.

– Raschebakken låner også ut senteret til andre, så vi må alltid sjekke om det er ledig hver gang vi skal bruke det. Ønsket vårt er å kunne ha råd til et kontorlokale hvor styret kan treffes, uavhengig av dagsenterets åpningstider, har lokallaget opplyst i søknaden til kommunen.

Jobbe fortrolig

De ønsker å kunne komme sammen og jobbe på et sted med internettilgang, og hvor medlemmer som ønsker å komme og snakke i fortrolighet kan komme anonymt.

– Slik har vi det ikke på Raschebakken, og vår økonomi gjør at vi ikke har råd til å betale leie fast for et slikt behov og ønske, skriver lokallaget i søknaden.

De tror at større medlemsarrangementer vil kunne fungere på Raschebakken, hvis de er flinke til og planlegge.

– Men kontordelen er lite tilfredsstillende for styret og det arbeidet de gjør. Vi kommer også til å bruke andre arenaer til våre arrangementer. Da tror vi at vi lettere kan få flere til å komme. Noen har en del stigma rundt å møte opp på lokaler som drives for folk med psykiske lidelser/helseproblemer.

Kommentarer til denne saken