Omstridt logo fikk designpris

Daglig leder i Kunsthall Grenland, Andreas Rishovd, og Kristian Grønevet i Onezero designbureau mottok onsdag Merket for god design.

Daglig leder i Kunsthall Grenland, Andreas Rishovd, og Kristian Grønevet i Onezero designbureau mottok onsdag Merket for god design. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

For et år siden satt logoen til Kunsthall Grenland sinnene i kok. Onsdag fikk den Merket for god design.

DEL

Det er Onezero designbureau som står bak logo og identitetsdesign for Kunsthall Grenland. Tirsdag vant de Merket for god design i klassen for visuell kommunikasjon. Det er en annerkjennelse til bedrifter og designere som har utviklet nyskapende designløsninger i fellesskap. Det er Norsk Designråd som deler ut prisen.

I søknaden het det at den nye kunsthallen i Porsgrunn trengte en tydelig visuell profil, både for å være en synlig del av kulturhuset og for å bli lagt merke til i byen. Et av de viktigste målene med kunsthallen har vært å appellere til et større og yngre publikum.

Juryen skriver at de absolutt syns at Kunsthall Grenland svarer på sin egen strategi. Å bygge industriell referanse gjennom form og farge er relevant for målgruppen. Uttrykket er overraskende enkelt, men fungerer godt. Få, men sterke visuelle elementer gir en tydelig visuell fremtoning. Det «lokalirriterende» symbolet og referansene til industrien er inkluderende og gjør dørstokken lavere. Her er alle velkomne. Designmanualen er svært brukervennlig, den er digital, responsiv og fungerer godt på ulike plattformer. Den er lett for ikke-designere å bruke og styrker implementeringen av profilen. Her ligger det innovative i enkelheten, kunden har blitt tatt på alvor og fått et verktøy som fungerer for dem.

Det var et oppslag i PD som førte til at debatten omkring utformingen av kunsthallens logo tok av. Den bredte seg raskt utenfor byens grenser og snart fikk Kunsthall Grenland promotering i nasjonale medier. Ettersom gemyttene roet seg, har logoen blitt en naturlig del av det nye kulturhuset og en sterk merkevare.

Artikkeltags