Mistenker trenering

Arne Holm-Johnsen forteller at folk gikk hjem før de fikk stemt.

Arne Holm-Johnsen forteller at folk gikk hjem før de fikk stemt. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Flere av støttespillerne for rekonstruksjon av Østre kirke mener man bevisst ønsket å trenere avstemningen i Vestre kirke.

DEL

Følg PD på Facebook

Før søndagens avstemning i Vestre Porsgrunn kirke fikk arkitekt Espen Surnevik 35 minutter til å legge fram planene for «Reis opp»-kirken. Flere mente dette var et forsøk på å dra ut tiden, slik at medlemmene ble lei, og gikk hjem før tiden var inne for å avgi stemme.

– Vi har møtt opp for å stemme. Ikke for å høre på hva arkitektene har å si, sier Arne Holm-Johnsen, som var på plass for å stemme.

– Jeg har allerede observert at flere har begynt å gå.

Aasmund Beier-Fangen karakteriserte arkitektens presentasjon som en forsvarstale.

– Folket blir utmattet av slik kvasifaglig prat. Dette er et bedrag. At arkitekten får markedsføre seg på denne måte er sjenerende.

Selv om han ble avbrutt ved en anledning, følte arkitekt Surnevik at presentasjonen gikk bra. Han kjenner seg ikke igjen at han fikk komme til ordet har noe å gjøre med oppslutningen rundt avstemningen.

– Det tror jeg er helt feil. Jeg tror kirkeledelsen ønsker å ta i bruke en pedagogisk tilnærming, slik at man kan få lagt fram for folket hva prosjektet faktisk dreier seg om, sa Surnevik til PD utenfor Vestre Porsgrunn kirke, søndag.

Etter at han var ferdig, fikk Gunnar Hopen ordet. Selv om han mottok stor applaus fra publikum, mener han at han fikk altfor lite tid til å tale.

– Jeg fikk 3-4 minutter, kontra arkitekten som fikk 35 minutter. Jeg rakk ikke fortelle at de hadde tenkt å rive deler av kirkestua. Det tror jeg mange ville ha reagert på, sier Hopen.

Artikkeltags