PS14 er årets store teatersatsing fra Teater Ibsen og Grenland Friteater. De har etter hvert bygget opp stor kompetanse på å arrangere teateroplevelser som flytter seg over store avstander i løpet av forestillingen, og med en historie man følger fra en destinasjon til en annen. Og PS14 er absolutt en videreutvikling av tidligere Peer Gynt-oppsetninger og andre samarbeidsprosjekter. Og dersom resten av forestillingen er like bra som starten var, så blir dette bare fryd og gammen.

Dyktige folk

Det er veldig mange aktører i sving under årets oppsetning. Lokale skuespillere, proffer og amatører i skjønn forening, formidler en historie fylt av Grenland og ælva fra ende til annen. Og det hele fikk en strålende start på PP-brygga.

Mest av alle imponerte 13 år gamle Aurora Gozzi Tobiassen fra Skien. Hun sang som en dronning, og tok alle i publikum med storm.

Lokale helter

Forestillingen er også full av lokale kultur-helter. Guttorm Guttormsen har stø hånd om det musikalske. Aktører og andre fra friteateret er meget sentrale hele veien. Underveis dukker også amatører fra Porsgrunn amatørteater opp, og korister fra Canto Ammonia, Hydrokoret på folkemunne, sørger for utrolig vellyd allerede på PP-brygga.

Bare å glede seg

Forestillingene er utsolgt. Og alle som har klart å skaffe seg billetter må bare glede seg. Dette er en opplevelse på mange timer, med båttur på ælva, med flott selskap av teaterelskende publikummere hele veien.