– Aldri opplevd en styggere voldssak

Etterforskningsleder Tommy Østland ved Sør-Øst politidistrikt sier at voldsepisoden på Jimmys har høy prioritet. Politiet ønsker fortsatt kontakt med folk som var til stede natt til 1. påskedag.

Etterforskningsleder Tommy Østland ved Sør-Øst politidistrikt sier at voldsepisoden på Jimmys har høy prioritet. Politiet ønsker fortsatt kontakt med folk som var til stede natt til 1. påskedag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Mannen som knuste et ølglass i ansiktet på en 24-åring på Jimmys natt til søndag, vil bli tatt før eller siden. Det er Jimmys-driver helt sikker på.

DEL

Offeret for voldshandlingen, en 24-åring fra Sandefjord, ble først sendt til legevakta. Men kort tid senere fraktet med ambulanse til sykehuset, hvor han ble sydd med flere titalls sting i hodet.

Gjerningsmannen, som beskrives som 170-175 centimeter høy, har arabisk utseende, tynn kroppsbygning og mørkt hår, var fortsatt på frifot da PD snakket med politiets etterforskningsleder Tommy Østland ved 17-tida mandag.

Gjerningsmann skal ha gått fra utestedet, trolig iført en skinnjakke. Årsaken til ølglass-angrepet er fortsatt ukjent.

– Dette er den verste voldsepisoden vi har vært borte i under mine fem år som driver av Jimmys, sier Daniel Christensen til PD på 2. påskedag.

Selv var på jobb på Jimmys i Skien den aktuelle natta.

– Vi hadde god bemanning i Porsgrunn den natta, med en restaurantsjef, tre bartendere og fire ordensvakter. I tillegg har vi en ordning med Park, som gjør at vi har totalt åtte ordensvakter på plass på under 45 sekunder ved en akutt hendelse, forteller Christensen.

Han har blitt fortalt av sine ansatte at voldsepisoden startet med tumulter på dansegulvet like før klokka 01.00.

– Angrepet skal ha skjedd fryktelig fort. En bartender og en ordensvakt grep raskt inn for å hjelpe offeret, som blødde veldig. Så fort gikk det at nesten ingen andre på dansegulvet la merke til det som skjedde, forteller Christensen.

Vakten fikk blod på seg da han bisto fornærmede, og det var mens man prøvde å roe ned 24-åringen at gjerningsmannen forsvant.

– Han vil bli tatt. Det er bare spørsmål om tid, så han burde meldt seg for politiet med en gang, sier Christensen, og legger til at de framover vil ha flere øyne til å se personen dersom han dukker opp igjen.

– Vi kan aldri forutse en slik hendelse, men våre vakter er spesielt godt trent og kurset i å se atferd som skiller seg ut og gjenkjenne uønskede personer.

Artikkeltags