Politimedalje til Dag Størksen

Her blir Dag Størksen hedret av politidirektør Ingelin Killengreen for sin internasjonale innsats.

Her blir Dag Størksen hedret av politidirektør Ingelin Killengreen for sin internasjonale innsats. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Politistasjonssjef Dag Størksen er tildelt Politiets medalje for internasjonal tjeneste med rosett for sin innsats som kontingentsjef for NORAF i Afghanistan.

DEL

Den tidligere lensmannen i Bamble fikk overrakt rosetten av politidirektør Ingelin Killengreen på hennes kontor nylig.

Størksen har ivaretatt det daglige sikkerhetsmessige aspektet for eget og internasjonalt personell. Samtidig har han hatt et sterkt fokus på kvalitetsutvikling av norsk politis innsats i Afghanistan, står det i en pressemelding fra politiet.

– Hans samarbeidsevner i forhold til politiske aktører har bidratt til gode resultater for operasjonen, sier politidirektør Ingelin Killengreen.

Det er første gang at politiets medalje for internasjonal tjeneste med rosett deles ut. Også politiinspektør Steinar Aune, som er Afghanistan-koordinator i Politidirektoratet, roser Størksens arbeid.

– Dette mangfoldet av oppgaver har Størksen utført på en måte som har gjort at NORAF-prosjektet og dets medlemmer høster stor anerkjennelse i det internasjonale og nasjonale miljøet i Afghanistan og her hjemme, sier Steinar Aune.

– Jeg har kun gjort mitt beste for å fylle rollen jeg fikk av Politidirektoratet, men jeg setter stor pris på å få en slik anerkjennelse for jobben som er gjort. Det gir en spore til videre innsats, enten det er her hjemme eller i eventuelle nye utenlandsoppdrag, sier Størksen som har bred internasjonal erfaring, blant annet som FN-observatør i Kambodsja i regi av norsk politi i 1993, som nordisk politisambandsmann i Karachi i Pakistan i perioden 1999 - 2001 og ikke minst to perioder som kontingentsjef i Afghanistan.

Artikkeltags