21 500 var på PIT

Brusteinsball på Rådhusplassen med Grupo Puja (Spania).

Brusteinsball på Rådhusplassen med Grupo Puja (Spania). Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival 2017 serverte 114 forestillinger og arrangementer og klarte å samle et publikum på 21.500 mennesker.

DEL

– Årets festival - den 23. i rekken - er vel overstått. Gode tilbakemeldinger fra publikum har fortalt oss at kvaliteten og profilen i programmet har truffet godt, noe gode publikumstall og presseanmeldelser forteller om. De billetterte forestillingene hadde et belegg på 70 prosent, skriver produsent Hans Petter Eliassen i Grenland Friteater i en pressemelding.

PIT hadde et budsjett på ca. 4 millioner kroner.

Under mottoet «hele byen – en scene», bød PIT 2017 på 26 kompanier fra 11 land, med forestillinger som ble spilt både inne og ute i perioden 13.-17. juni.

Bør nevnes: Brusteinsball på Rådhusplassen med åpningsforestillinger med bl.a norske Bugge Wesseltoft m/venner og spanske Grupo Puja. Det ble også levert forestillinger i kulturhuset Ælvespeilet, Friteatret, Kafé K, rådhuset, Velferden, Meierigården, Sailors Inn og på gater og torg.

Festivalen bød også på Festivalgate med gateartister fra «hele» verden, matmarked, Grønn Oase og Gjenbruksmarked. I tillegg ble det arrangert konferanser, konserter og workshops.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken