PD deler ut 200.000 kroner til lokale lag og foreninger: – Håper mange søker

ÅRETS LOKALJURY: PD-redaktør Erik Enger, revydronning Lena Barth Aarstad, kulturhussjef Erik Friesl og PD-journalist Tom Berge Hansen.

ÅRETS LOKALJURY: PD-redaktør Erik Enger, revydronning Lena Barth Aarstad, kulturhussjef Erik Friesl og PD-journalist Tom Berge Hansen.

PD skal dele 200.000 kroner til lokale lag og foreninger. Her er det bare å sende en søknad!

DEL

73 lokalaviser i mediekonsernet Amedia skal dele ut til sammen 25 millioner kroner. Av totalpotten har PD fått 200.000 kroner, som skal tilfalle lokale lag og foreninger i Porsgrunn og Bamble kommune. Målgruppa er i hovedsak aktivitets- og fritidstilbud for barn og unge, eller de under 25 år.

– Jeg synes det er bra at vi kan dele av overskuddet og gi til lokale formål i vårt eget lokalsamfunn, sier redaktør Erik Enger.

– Pengene skal gå til de lagene og foreningene som virkelig trenger det, så vi oppfordrer alle til å søke for å få sin del av kaka. Husk å gi en god begrunnelse for hvorfor akkurat dere fortjener det før søknaden sendes inn, understreker Enger.

Dette er første gang lokalavisene i konsernet skal dele ut midler til lokale formål.

– Helt topp

Årets lokaljury består av nevnte Enger, PD-journalist Tom Berge Hansen, revydronning Lena Barth Aarstad og kulturhussjef Erik Friesl.

– I mine øyne er dette veldig positivt, fordi det er snakk om ekstra midler til de som trenger det litt ekstra. Og det er gøy å bli spurt om å sitte i juryen, sier Barth Aarstad.

Kulturhussjefen gir også muligheten til å kunne være med å bestemme over midlene tommelen opp.

– Vi heier på lokalkulturen og det som skjer i vårt eget samfunn, og jeg, som Lena, synes det er kjempegøy å kunne være med og bidra, sier Friesl.

– Disse pengene kan være «go» eller ikke-go for prosjektene rundt om. Jeg vet selv hvor viktig slike tilskudd kan være, og håper dette kan være kinaputter i startfasen for flere. Nå er jeg spent på å se hva søknadene inneholder, legger han til.

De forskjellige avisene gis midler i henhold til størrelse og opplag. Summen de enkelte får varierer fra 100.000 til én million kroner.

Frist 25. mars

Utdelingen skjer i samarbeid Sparebankstiftelsen DNB, som for fire år siden kjøpte Amedia og opprettet Amediastiftelsen for å ivareta eierskapet. Amedias gode resultater over tid har gitt stiftelsen muligheten til å nedbetale deler av lånet, som nå gjør at pengene konsernet deler ut kan stilles til disposisjon.

Søknad må leveres innen 25. mars, på «soknad.sparebankstiftelsen.no/amedia».


Artikkeltags