– Regn har gjort strøinga svært vanskelig

Denne bussen, trolig en skolebuss, havnet utenfor veien i Bamlebygda. Politiet har ingen meldinger om uhellet.

Denne bussen, trolig en skolebuss, havnet utenfor veien i Bamlebygda. Politiet har ingen meldinger om uhellet.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Selv om Statens vegvesen har hatt alle tilgjengelige strøbiler ute i natt, har regnværet gjort strøing av riks- og fylkesveiene svært vanskelig.

DEL

Det opplyser vegvesenet i en pressemelding torsdag morgen.

«Regnværet torsdag morgen har gjort strøing av vegene i Telemark svært vanskelig. De vanskelige førerholdene kan fortsette utover hele dagen.

Regnværet var meldt på forhånd, derfor var de første strøbilene ute allerede klokka 23 onsdag kveld. Det er både kaldt i luften og kaldt på bakken, derfor fryser regnet straks det kommer ned.

– Vi er ute med alt mannskap og det har vært folk på i hele natt. Noe av det som er problemet er at selv om vi strør, så vasker regnet bort mye av effekten, sier byggeleder Jostein Eriksrød i Statens vegvesen.

På vegene hvor det strøs med tørr sand, renner vannet ut av vegen kort tid etter at det er strødd. Salt blir brukt, men også disse blir utvannet av regnet som kommer ned, derfor varer effekten av strøingen kortere enn ønsket.

Også veger som normalt ikke skal saltes, har i dag blitt saltet for å bedre kjøreforholdene.

– Dette er kun på veger hvor det er bar asfalt hvor vi kan gjøre det. På veger med snøsåle er det ikke aktuelt med saltstrøing».

Vegvesenet oppfordrer trafikantene til å kjøre forsiktig om det er nødvendig å kjøre.

Artikkeltags