Følg PD på Facebook

Onsdag dukket Herøya-sopranen Josefine (14) opp i banken for å hente 1. premien i årets tredje runde av Unge talenter. Sparebank 1 Telemark og PDs konkurranse for unge kulturtalenter i Porsgrunn og Bamble. I flere dager knivet hun og trommeslager Mads Kvien (17) fra Langesund om 1. plassen. 14-åringen forteller at hun ble temmelig stressa, da metal-trommisen fikk overtaket.

– Jeg heiv meg på telefon og Facebook og kontakta alle jeg kjente, sier sangeren, og takker alle som stemte på henne i konkurransen.

Teatertalentet Rebecca Hofsten Abrahamsen (13) fra Hovenga tikket inn på en solid 3. plass i kåringen. Rebecca, som nå gjør seg klar for å innta hovedrollen i «Alice i eventyrland», syns det var spennende å delta i konkurransen.

– Jeg hadde gjort det en gang til, om jeg ble spurt.

Siden deltakelsen i Unge talenter, har begge de to talentene fått tilbud om å bidra på andre prosjekter. Barnas Fredspris-komiteen skal synge under åpningen av en utstilling som skildrer deres arbeid. Nettopp på grunn av hennes sangtalent og Masai-aner fra Kenya – hvor Barnas Fredspris har bidratt med økonomisk støtte til flere skoleprosjekter.

– Jeg må nesten si ja til det, smiler Josefine, som synger alt fra opera, til soul og R & B.

Rebecca, som egentlig har nok å gjøre i Porsgrunn Amatørteater før premieren, er blitt spurt om å være med i en film søsteren skal lage.

– Hun studerer i Frankrike, og vil at jeg skal spille i en skoleproduksjon hun skal levere.

Banksjef PM, Anne Vikan, var stolt over å kunne overrekke premiene på 3000, 2000 og 1000 kroner. Hun håper begge talentene har mulighet til å stille når det arrangeres talentfinale i Ælvespeilet 11. mars. Hun kunne avsløre at de også har en nyhet til årets finaleshow.

– Vi har bestemt at alle som deltar i finalen, har mulighet til å vinne.

Tidligere har det kun vært de fire vinnerne som har hatt mulighet til å vinne finaleen, gjennom sms-stemming. Det har banken bestemt å endre.

– Ved hjelp av appen Kahoot, kan publikum stemme på det talentet de mener presterer best. Men det kan nok lønne seg å ta med en heiagjeng.