– Oversvømt av plast etter stormflo

VIL HA SVAR: Forberg Andersen og Schulstok.

VIL HA SVAR: Forberg Andersen og Schulstok.

MDG spør hva kommunen gjør med forferdelig plastforurensing blant annet i Brevik.

DEL

– Etter stormflo i midten av januar var det meldinger på Facebook om plastpellets som oversvømte brygger o.l. – blant annet i Brevik. Frierfjorden har lenge slitt med plastforurensing. De små plastkulene, hovedsakelig fra Ineos, er både av eldre og nyere dato. Vi får tilbakemeldinger fra folk i området om at pellets havner i havet under lasting og lossing også i våre dager, spesielt i forbindelse med krevende vær, skriver MDG-politiker Marit Schulstok i interpellasjon til bystyret.

Hun forklarer at platspellets er på størrelse med en linse. Fisker og fugler kan forveksle dem med mat, kjenne metthetsfølelse av å spise dem, lide av underernæring og potensielt dø.

– Giftige kjemikalier i plasten forverrer helsesituasjonen ytterligere. Plaspelletsen er så liten at den klassifiseres som mikroplast, Etter hvert brytes den ned i mindre bestanddeler, og blir spist av mindre sjødyr. Det forblir i økosystemet, står det i interpellasjonen.

– Miljødirektoratet meldte i sommer at situasjonen er under kontroll. Stormfloen nå i januar viste at det muligens ikke er tilfelle. Hvordan følger Porsgrunn kommune opp denne

forferdelige forurensingen av kommunen vår? Spør MDG.


Artikkeltags