Starter stort søk etter savnet 50-åring

Politi, brannvesen og Røde Kors vil lørdag og søndag søke etter Thor-Helge Kristoffersen (innfelt) på land og i vann rundt Brevik.

Politi, brannvesen og Røde Kors vil lørdag og søndag søke etter Thor-Helge Kristoffersen (innfelt) på land og i vann rundt Brevik.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Denne helga gjennomfører politiet et omfattende søk etter Thor-Helge Kristoffersen (50) i Brevik.

DEL

– Søket vil foregå lørdag og søndag, fra klokka 08.30 til klokka 16.00, sier politiinspektør Guro Siljan.

Rundt 30 personer fra politiet, brannvesenet og Røde Kors vil delta i søket.

– Vi planlegger søke både på land og i vann. Dykkere fra Røde Kors vil søke i havnebassenget. På land vil politiets hundepatrulje og personell fra Røde Kors gjennomføre søk.

Kristoffersen forsvant i høst. Det siste sikre livstegnet politiet har etter 50-åringen er fra da han tok ut penger fra en minibank på Brotorvet 24. november.

Står ute spor

– Vi vet fortsatt ikke hva som har skjedd med Kristoffersen. Siden vi ikke har funnet et eneste spor etter ham, ser vi oss nå nødt til å gjennomføre et omfattende søk, sier Siljan.

Søket blir utført i Brevik, hvor Kristoffersen leide en bolig på tidspunktet han forsvant. Politiet vil opprette en sentral ved Brevik oppvekstsenter i sammenheng med aksjonen. Siljan sier folk i Brevik må være forberedt på at det er en mulighet for at mannskap vil bevege seg inn på deres eiendom.

Søk på privat eiendom

– Innbyggere i Brevik må være forberedt på at mannskap vil komme til gjøre søk i hagen deres, samt gå inn i åpne boder og uthus, sier Siljan.

Politiinspektøren oppfordrer beboere i Brevik til selv å se over sin egen eiendom før søket starter.

– Dersom noen finner spor etter Kristoffersen, ber vi dem kontakte politiet umiddelbart.

– Dette kan være gjenstander eller annet som kan knyttes til savnede. Eller savnede selv.

Kristoffersen var for mange kjent som «Brorsi». Han har bodd store deler av livet i Porsgrunn. Sommeren 2016 flyttet han til Brevik. 50-åringen har to barn. Politiet har hatt tett kontakt med Kristoffersens familie etter at han forsvant. Det er gjennomført flere avhør med personer i Kristoffersens sosiale krets. Det er heller ikke noe som tyder på at han har forlatt landet.

– Vi har ikke fått informasjon som har ført til noe gjennombrudd.

– Det eksisterer heller ikke holdepunkter som tilsier at han er blitt utsatt for noe kriminelt, sier Siljan.

Artikkeltags