– Ikke vi som har dratt i gang bomkrise

AVVENTER: – Foreløpig har jeg is i magen, sier Fossli.

AVVENTER: – Foreløpig har jeg is i magen, sier Fossli. Foto:

Venstre vil fortsatt ikke ha mer eksos i byene.

DEL

For Telemark og Grenland vil utfallet av regjeringspartienes bompengedrakamp kunne få konsekvenser for en ny byvekstavtale. Den kan komme i ytterligere spill, utover det lokal uenighet om bompengebyrder allerede har ført til.

For E18-utbyggingen stemte også Frp i juni ja i Stortinget til ny motorvei med bompenger.

– Det er ikke vi som har dratt i gang dette, sier Fossli om bompengedramaet nå. Venstre er ifølge Fossli fornøyd med avtalen som ble forhandlet fram mellom dem og den øvrige Solberg-regjeringen for bare noen måneder siden.

– Vi ser at inngåtte avtaler og ordninger for byavtaler fungerer, det blir mindre kø, bedre framkommelighet, mer kollektivtransport og renere luft. Venstres kjernevelgerne er ikke de som ønsker mer eksos i byene, sier Venstres fylkesleder.

– Status nå er at det pågår forhandlinger. Frp har en annen innretning enn oss. Vi står godt i den avtalen vi har, sier Fossli.

Har dere en situasjon der den norske stat må bruke mange milliarder for å redde Frp fra dårlige meningsmålinger og et mulig katastrofevalg?

– Vi har ikke sett noen grunn til å endre avtalen regjeringspartiene imellom. Man kan gjøre seg noen tanker om at avtalen nå plutselig ikke er god nok, sier Fossli.

Artikkeltags