Selungen hadde nemlig vært så uheldig og fått satt fast en fiskekrok i kjeften, og svømte rundt mellom Olavsberget og Kattøya.

Movik, som er med i ettersøkskorpset til Viltnemnda i Porsgrunn kommune, fikk søndag formiddag en henvendelse fra ei dame som var ute på tur i området. Hun la merke til at selungen hadde en fiskesenestump i munnen. Sammen med sønn og nevø, satte Movik straks kursen mot gangbrua/fiskebrygga mellom Olavsberget og Kattøya med håp om å redde selen.

Han forteller:

«Dette er en mye brukt fiskeplass, og de som fisker der bruker mye sei/sild/makrell biter som agn. Damen fortalte at hun hadde sett en sel som tydeligvis hadde bitt på agnet og hadde en fiskekrok med en fiskesenestump i munnen. Det var en selunge som visstnok hadde blitt observert alene i området over en 5-dagersperiode. Jeg var litt skeptisk til at vi skulle klare å fange den og få ut kroken, men det viste seg heldigvis at den var så tam at vi klarte å få tak i baksveivene og dra den opp på brygga. Jeg hadde heldigvis med meg sønnen min (Lars Movik) og nevøen min (Magnus Movik) som hjalp godt til. Selen var ikke mye interessert i behandlingen og prøvde å bite, men ved hjelp av et liggeunderlag og en fjellduk fikk vi den til å roe seg så vidt mye at det lyktes oss ved hjelp av tengene på to leathermenn å fjerne kroken. Det ble gjort ved at vi klipte av mothakerne og deretter dro kroken ut – uten andre skader enn et tynt piercinghull i leppa. For å unngå at den skulle få en ny fiskekrok i seg med en gang flyttet vi den et stykke utover fjorden før vi slapp den ut igjen»

Eigil Movik, som for øvrig også er miljørådgiver i Skien kommune, forteller at han har vært borti mange interessante oppgaver gjennom sitt arbeid i viltnemnda.

– Men ofte går de beklageligvis utpå å avlive dyr som er så hardt skadet at det ikke er noe annet å gjøre. Det er derfor ekstra hyggelig de gangene vi klarer å hjelpe dyrene uten å avlive dem, sier Movik til PD.