Girer opp samarbeid for Høgskolen i Sørøst-Norge

Torstein Haugland er rådgiver i rådmannens stab.

Torstein Haugland er rådgiver i rådmannens stab.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Porsgrunn og andre grenlandskommuner samarbeider om å utvikle regionen som studiested.

DEL

I den forbindelse jobber man nå med å sette av penger til en pott, som kan brukes på studentene ved Høgskolen i Sørøst-Norge.

– Forhåpentligvis vil spleiselaget gjøre at vi kan få inn rundt 200.000 kroner, sier Torstein Haugland, rådgiver i rådmannens stab i Porsgrunn.

Han er vært aktiv i høgskolesamarbeidet siden 2011. Nå girer mann opp arbeidet i regionen. For kommunene er håpet at flere studenter velger å bosette seg i regionen. Høgskolen ønsker økt rekruttering, mens studentene ønsker et godt studiested.

– Potten vil gjøre det lettere å finne penger til ulike tiltak og arrangement for studentene.

Tidligere har ofte Porsgrunn kommune mottatt enkeltsøknader fra høgskolen studenter i forbindelse med at de trenger penger til ulike tiltak og arrangement. Men Porsgrunn mener hele regionen nyter godt av høgskolen, og at man spleiser på studentenes velvære.

– Vi mener det er riktig at dette er et spleiselag for hele regionen, sier Haugland, som mener det er politisk velvilje for dette i samtlige kommuner.

Studentturer og møter med næringslivet er mulige tiltak som skal bedre tilværelsen for studentene.

– Vekst i Grenland har foreslått et såkalt næringslivsvorspiel, hvor studentene kan treffe aktører i næringslivet for å spise pizza.

Fylkeskommunen har allerede sagt seg villig til å spytte inn 30.000 kroner i potten. Porsgrunn, Skien og høgskolen skal etter planen bidra med 60.000 kroner.

Artikkeltags