Den fornærmede mannen hadde vært på Cafe Osebro fredag 5. mai i fjor. Han la telefonen fra seg på et bord i baren, men oppdaget senere at den var vekk. Ved hjelp av sporing fant han ut at telefonen hadde endt opp ved en bolig på Heistad. Han valgte å oppsøke stedet. En konfrontasjon mellom fornærmede og en 25 år gammel mann som hadde telefonen hans.

25-åringen sto nylig tiltalt 13 forhold i Nedre Telemark tingrett. Blant for grov kroppsskade mot mannen som leitet etter telefonene sin. Tiltalte hevder at det var fornærmede som angrepet ham først, men at han etter hvert fikk overtaket. Det er fornærmede ikke enig i.

– Tiltalte holdt hodet hans under den ene armen, mens han slo fornærmede i ansiktet med den andre hånden. De havnet på bakken. Han hørte tenner knuse, og trodde han skulle dø, står det i referatet fra tingretten.

Vitner har fortalt at de så tiltalte utføre volden mot fornærmede. Retten fester ingen lit til påstanden om at fornærmede slo først.

Kroppsskaden mot mannen på Heistad blir beskrevet av retten som mest alvorlig. Han ble dømt til fengsel i ett år og ti måneder, og en bot på 60.000 kroner, for en rekke forhold. Han må ut med et samlet erstatningsbeløp på 157.000 kroner.