Nye millioner til gründerhjelp

Bamle sier at pågangen tredoblet seg fra 2015 til 2016 og to nye millioner bidrar godt.

Bamle sier at pågangen tredoblet seg fra 2015 til 2016 og to nye millioner bidrar godt.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Gründerhjelp-selskapet Proventia på Herøya har fått nye millioner til å støtte bedrifter i oppstartsfase.

DEL

Rett før jul offentliggjorde Herøya Industripark at 17 slike miljøer over hele landet får forvalte 50 millioner kroner i såkalt presåkornkapital for 2017. Et av miljøene er industri-inkubatoren Proventia.

– Vi er veldig fornøyd med å ha blitt tatt med i ordningen. Presåkornkapitalen gir oss mulighet til å hjelpe lokale oppstartsbedrifter i hele fylket med å skalere, og gi dem tilgang til det store nettverket vi har av eksperter, investorer og mentorer, sier Jørn Roar Bamle i Proventia AS til Innovasjon Norge.

Industriparken skriver på nett at Bamle mener tildeling av 2 millioner kroner er en god start.

– Vi jobber med mange spennende gründerprosjekter som trenger mye kapital, og vi har håp om at presåkornkapitalen vil utløse private midler. Og så får vi også nye muligheter til å søke neste år. Dette lover godt for unge bedrifter, sier Jørn Roar Bamle.

Han opplyser at Proventia har opplevd stor pågang av innovasjonsprosjekter og gründerbedrifter de siste par åra. Fra 2015 til 2016 tredoblet antallet seg. Så langt har det blitt investert 80 millioner kroner i oppstartsbedrifter gjennom presåkornordningen, og disse har utløst mer enn 220 millioner kroner i private investeringer.

Artikkeltags