38-åring stakk av fra politiet på MC - nå har han fått sin dom

Artikkelen er over 1 år gammel

38-åringen ble også dømt for å ha kjørt i minst 113 km/t i 60-sona på Herøya etter at han kjørte fra politiet på MC.

DEL

Porsgrunnsmannen ble i april oppdaget av en uniformert politimotorsykkel på Herøyavegen. Betjenten registrert at han hadde svært høy hastighet, han forsøkte derfor å stanse ham med blålys og sirene. Men 38-åringen ville ikke stoppe.

– Det endte med en forfølgelse hvor politibetjenten mistet tiltalte av syne, men etter kort tid påtraff ham ved et bilverksted i nærheten, skriver retten.

38-åringen mener han bare hadde kjørt i 70–80 km/t, og at han lot være å stoppe for politiet fordi han ikke hadde MC-lappen. Han var tiltalt for å ha kjørt i 120 km/t. Retten har funnet det bevist at han holdt en hastighet på minst 113 km/t over en strekning på minst 500 meter.

– På bakgrunn av framlagt speedometertest for politimotorsykkelen trekkes det fra 2 km og i tråd med instruksen for bruk av speedometer ved fartskontroll, gis det i tillegg en sikkerhetsmargin på 5 km/t.

Hastighetsovertredelsen tilsa også at det burde bli idømt en fengselsstraff, og bidro derfor til at 38-åringen må tilbringe ett år bak murene. At han stakk av fra politiet og ikke hadde lappen var skjerpende.

Dommen innebærer også at han mister retten til førerkort i en periode på 17 måneder. Dessuten må han betale 5000 kroner i saksomkostninger.

Artikkeltags