Bogdan mottok kulturprisen

David Bråthen overrekker Nicolae Bogdan kulturprisen.

David Bråthen overrekker Nicolae Bogdan kulturprisen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Lærer og musiker Nicolae Bogdan ble vinneren av årets kulturpris fra Herøya Industriparks kulturfond. Bogdan ble hedret på Ælvespeilet torsdag kveld.

DEL

Følg PD på Facebook

Musikeren vant 30.000 kroner, i tillegg til en litografi og blomster fra styret i kulturfondet.

Prisutdelingen foregikk under høstkonserten til Porsgrunn kommunale kulturskole, der Bogdan dirigerte Ungdomsorkesteret.

– Det er fantastisk moro å bli satt pris på. Jeg jobber jo med det jeg liker aller best: å skape musikkglede og mestringsfølelse for barn og unge. Det har jeg tenkt å fortsette med, uttalte Bogdan til Herøya Industripark på utdelingen.

Prisvinneren kom fra Romania til Norge i 1991, og har jobbet ved Porsgrunn kommunale kulturskole siden 1995. Der underviser han i fiolin, piano og keyboard, samt at han dirigerer musikkskolens ungdomsorkester. Rumeneren har opptrådt på de aller fleste helse- og omsorgsinstitusjonene i Grenland.

I kulturfondets begrunnelse for prisutdelingen het det blant annet at Bogdan gjennom mange år har vært med på å prege musikklivet og spre musikkglede over hele Grenland.

Kulturprisen er en del av formålet Herøya Inudstriparks kulturfond har om å fremme kulturlivet i Grenland ved å yte økonomiske bidrag til kulturaktiviteter.

Artikkeltags