Brødre dømt for Rema-brekk

Overvåkningskameraene skal ha fanget opp tre personer.

Overvåkningskameraene skal ha fanget opp tre personer. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

I februar smadret en hjullaster lagerdøra til Rema 1000 Herøya. Nå er to brødre dømt for å ha stått bak «sjokkbrekket».

DEL

Følg PD på Facebook

Fredag morgen 6. februar tok gjerningsmennene seg inn i dagligvaren ved å benytte hjullasteren som rambukk. Ved hjelp av hjullasteren fikk de med seg butikksafen, som skal ha inneholdt mellom 50.000 og 100.000 kroner.

Varden melder at to brødre i 20-årene, fra Telemark, nå er dømt for dette såkalte «sjokkbrekket». På bakgrunn av vitneforklaringer, overvåkningsvideo, teledata, bevis, og tiltaltes forklaringer, mente retten det var hevet over enhver tvil at de sto bak innbruddet og tyveriet. En av de tiltalte brødrene skal ha fortalt en tidligere venninne at han og brødrene hadde begått innbruddet ved Rema 1000. Venninnens vitnemål ble sterkt vektlagt under rettssaken.

En tredje bror var tiltalt for medvirkning. Politiet mente at han avledet politiet, ved å begå hærverk andre steder i Telemark i det aktuelle tidsrommet. Han ble frifunnet, men dømt for en rekke andre forhold.

De tre brødrene ble i tillegg dømt for en rekke andre forhold. Blant annet innbrudd hos Coop i Brevik, Heistadpuben og Kiwi Grasmyr. Den eldste broren fikk åtte måneder ubetinget fengsel, og den yngste broren ble dømt til samfunnsstraff i 360 timer, subsidiært ti måneder ubetinget fengsel.

Artikkeltags