Følg PD på Facebook

Gordon Kleppe (44) og Bodil Kleppe (40) tok over misjonskirken på Herøya i 2007. Før de startet i misjonskirken hadde de vært pastorer andre steder. Så fikk de høre at de få som var igjen på Herøya, var nødt til å legge ned. Dette ville de ikke tillate.

De mente at Herøya trengte flere tilbud. Derfor snakket de med ledelsen, og spurte om de var interessert i å la dem ta over misjonskirken. De ville starte opp en ny virksomhet, med nye aktiviteter og påvirke Herøya i positiv retning.

De brukte er par måneder på å pusse opp i misjonskirken før de åpnet 1. august 2007. Det første de startet opp med var etter skoletid, og så barnekor, treffpUNGt, teens-koret, gospelkoret og etter hvert konfirmasjon. På den aller første konfirmasjonsrunden var det kun én konfirmant.

Herøya misjonskirke er opptatt av å ha noe for alle, uansett alder.

– Tilbudene her er tenkt til at de skal følge aldere, forteller Gordon oss.

– Så det første er et barnekor, som er fra 1. til 7. klasse, og etter skoletid som er fra 4. til 7. klasse. Når du starter i 8. klasse, kan du starte på ungdomskoret teens, og ungdomsklubben treffpUNGt. Det er også mange tilbud for voksne.

Misjonskirken er lokalt for alle på Herøya.

– Foreldre vet at de kan sende barna sine hit, og stole på at barna er trygge og velkomne, sier Gordon.

Når de kommer dit, er det garantert at de vil møte gode ledere som bryr seg om dem.

– Du er ikke nødt til noen ting, du kan bare komme som du er, forteller Bodil.

Lederne på misjonskirken vil at Herøya skal være et fint sted og vokse opp, og at alle skal kunne blomstre og utvikles.

Etter skoletid er hver onsdag. Her kan du spille brettspill, få hjelp med leksene, spise god og billig mat eller bare slappe av. Vi har snakket med noen av barna som pleier å være der om hva de liker med «Etter skoletid».

– Det er gøy og bli møtt med et smil hver gang vi kommer. Jeg trur jeg aldri har sett lederne her sinte, ler Tyra Linnea Bokn (11).

Vi spurte hvor god maten var fra 1-10. Da fikk vi svaret 11. Ellers forteller de at det er mye morsomt å gjøre her, at det er fint å få hjelp med lekser og at det er veldig sosialt og hyggelig.

TreffpUNGt er et samlingssted for ungdommer fra 8. klasse og oppover hver fredag kveld. Hovedlederne er Malin Malmgren-Johannessen (26) og Andreas Malmgren-Johannessen (26). De har et program lagt opp til hver fredag, de har rimelig mat og de har mange kule temakvelder.

Det er et fint sted og bli kjent med andre, og alle er velkomne. Det er et helt rusfritt arrangement, og som sagt er det lokalt, og du vet hvor ungene dine er.

Herøya misjonskirke har en konfirmasjonsundervisning som er annerledes enn mange andre. De drar på både på «Harrytur» til Sverige, konfirmasjonsleir på Vegårshei og London-tur.

– Vi drar på utenlandstur for å gi ungdommer muligheten til å bli kjent med andre kulturer, og kommunisere og fungere i andre land. Det er en opplevelsestur, ikke en fornøyelsestur, understreker Gordon.

Konfirmantene vil bli utfordret til å snakke engelsk. De vil lære både samfunnsfag, engelsk, matte og KRLE. Det blir en slags annerledes skole.

– Vi er veldig stolte over å ha dette tilbudet.

Da de startet opp misjonskirken, fikk de flere og flere som ble med å hjalp frivillig. Alle disse har andre jobber, og kan derfor bare hjelpe til på kveldstid, men de trengte noen som kunne hjelpe til på formiddagen også.

Derfor fikk de voluntører gjennom aktiv ungdom EVS, hvor alle utgifter blir betalt. Herøya Misjonskirke har fram til nå hatt rundt 14 voluntører, og det er like trist hver gang en av dem drar. Årets voluntører er Kristine Vietniece og Azahar Pedroche Anton.

Å drive misjonskirken er en livsstilsjobb for Bodil og Gordon. Det skjer noe i misjonskirken nesten hver eneste dag de er der. De har også en del planlegging og papirarbeid som må gjøres. De jobber gjerne 50-70 timer i uka og mer enn det.

– Det kan være ganske tøft å jobbe såpass mye, men så lenge det kommer noe godt ut av det, er det verdt det, forteller Bodil.

Om du vil finne ut mer om Herøya Misjonskirke har de en nettside som er heroyamisjonskirke.no, en facebook side, og de legger gjerne ut annonser i avisa hver gang det skjer noe spesielt.

– Misjonskirken er et sted hvor man skal trives, og det er rom for alle, sier Bodil

– Vi har et stort hjerte for Herøya, forteller Gordon.