7035 har fått tilbud om studieplass ved HSN

Rektor Petter Aasen ved Høgskolen i Sørøst-Norge er fornøyd med søkningen og mener opptakstallene bekrefter at de er en attraktiv høgskole i vekst.

Rektor Petter Aasen ved Høgskolen i Sørøst-Norge er fornøyd med søkningen og mener opptakstallene bekrefter at de er en attraktiv høgskole i vekst. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

7035 studenter har fått tilbud om studieplass ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN). Men det står langt flere på venteliste, nærmere 11.000.

DEL

Det er Samordna opptak (SO) som har gjennomført hovedopptaket til studieåret 2017/2018 for landets høgskoler og universiteter. Totalt er det sendt ut tilbud om 94.101 studieplasser, ifølge nettsidene til HSN.

De 7035 søkerne som har fått tilbud ved HSN må svare innen tirsdag 26. juli.

10.752 søkere står på venteliste ved HSN.

– Rekorden på godt og vel 8500 førsteprioritetssøkere i april har samlet sett gitt svært gode opptakstall og bekrefter at vi er en attraktiv høgskole i vekst. Vi har en god utvikling på alle åtte campuser og på de fleste studiene, sier rektor Petter Aasen i en uttalelse.

Han forteller at det fortsatt er mulig å søke på ledige studieplasser ved HSN, og ønsker alle som har fått plass velkommen til skolestart på høsten.

Flest økonomistudier

Ved HSN er det tilbudt flest studieplasser innen økonomi og administrasjon (1463), fordelt på høgskolens campuser i Porsgrunn, Bø, Drammen, Kongsberg, Ringerike og Vestfold. Ventelista her viser 644 søkere.

På helse- og sosialfag har 1113 av søkerne fått tilbud.

På sykepleierstudiet har 633 fått tilbud om studieplasser. Der er ventelista for øvrig på hele 4712.

På barnehagelærerutdanningen har 525 fått tilbud om studieplass.

På jus-studiene på campus Ringerike har 146 fått tilbud om plass, og hele 858 står på venteliste.

Det meldes om god plass på ingeniørstudiene, som følge av utfordringene i arbeidsmarkedet.

Når det gjelder den nye femårige lærerutdanningen på masternivå, er det sendt ut 429 tilbud om studieplasser. Flere av søkerne kvalifiserer imidlertid ikke til opptak før de har bestått matte-eksamen etter gjennomført Forkurs matematikk for lærer- og lektorstudenter. Her foreligger ikke tallene før i august, skriver HSN på sine nettsider.

Artikkeltags