Flere vil studere ved HSN

HSN-rektor Petter Aasen er fornøyd med tallene fra Samordna opptak.

HSN-rektor Petter Aasen er fornøyd med tallene fra Samordna opptak. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Søkermassen til Høgskolen i Sørøst-Norge har økt med 5,5 prosent siden i fjor.

DEL

I år er det 8487 studiesøkere som har HSN som sitt førstevalg, en vekst på 5,5 prosent.

– Vi er godt fornøyd med økningen i søkertall, og at vi hevder oss godt i forhold til landsgjennomsnittet. Etter fusjonen arbeider vi med å konsentrere og samordne studieporteføljen. Det har resultert i færre studieprogram. Vi har også færre ledige studieplasser i år enn tidligere. Vi er meget fornøyde med at dette ikke fører til at søkertallene går ned og at det er flere søkere per ledig studieplass enn tidligere, sier rektor Petter Aasen i en pressemelding.

Helse- og sosialfagene er årets vinnere. De helsefaglige studiene merker en oppgang på totalt 8 prosent førstevalgssøkere.

– Sykepleierutdanningene våre er som vanlig populære. Totalt har 1595 (av totalt 2470) søkt om opptak til de 500 ledige studieplassene ved våre bachelorprogram i sykepleie fordelt på våre campuser i Drammen, Porsgrunn og Vestfold, opplyser HSN.

Ingeniørutdanningene merker en tilbakegang over hele landet ifølge HSN. Men høgskolen noterer seg at den er lavere hos dem sammenliknet med det nasjonale snittet. 4,9 prosent kontra 7,5 prosent.

– Ingeniørutdanningene innen data, miljøteknologi, kjemi, samt produkt- og byggdesign, opplever en solid økning, mens ingeniørutdanningene innen maritim og olje- og gassektoren går tilbake.

Artikkeltags