– Torbjørns 12 mill er altfor lite

Prorektor Kristian Bogen ved Høgskolen i Sørøst-Norge hadde ønsket seg langt med midler fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til å dekke ekstrakostnader i forbindelse med fusjonen.

Prorektor Kristian Bogen ved Høgskolen i Sørøst-Norge hadde ønsket seg langt med midler fra kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til å dekke ekstrakostnader i forbindelse med fusjonen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kunnskapsministeren har gitt 12 millioner til Høgskolen i Sørøst-Norge, som ekstra belønning til fusjonerte høgskoler og universiteter. – Altfor lite, sier Kristian Bogen.

DEL

Ifølge Torbjørn Røe Isaksen og Kunnskapsdepartementet skal midlene brukes til å heve kvaliteten i høyere utdanning. I en pressemelding i går ettermiddag opplyses det at departementet har fordelt 125,5 millioner kroner til høgskoler og universiteter som har slått seg sammen. Og at regjeringens strukturreform har ført til at 33 universiteter og høgskoler nå har blitt 21.

– Vi har nå fått færre og mer solide institusjoner med sterkere fagmiljøer. En vellykket fusjon krever evne og vilje til gjennomføring, men også ressurser. Derfor bidrar regjeringen med ekstra midler til de institusjonene som har fusjonert, sier kunnskapsministeren.

I statsbudsjettet for 2017 er det bevilget 150 millioner til arbeidet med samarbeid, arbeidsdeling, konsentrasjon og sammenslåing (SAKS).

– Ingen gave

Prorektor ved Høgskolen i Sørøst-Norge, Kristian Bogen, er klokkeklar overfor PD at dette ikke er noen gave fra ministeren.

– Dette er midler som skal dekke påløpte ekstrakostnader vi har i forbindelse med fusjonen, og 12 millioner dekker på langt nær disse. Vi fikk 27 millioner i 2016, og vil trenge mye i 2018 og 2019 også, sier Bogen.

– Men det er et viktig bidrag, sier Bogen, og minner om at Høgskolen i Sørøst-Norge har et budsjett inneværende år på 1,7 milliarder.

Artikkeltags