– Førsteklasses landbruksjord ved Hovholt gård

GOD JORD: Helge Nymoen mener det er god jord på Hovet.

GOD JORD: Helge Nymoen mener det er god jord på Hovet.

Landbruksdirektør Helge Nymoen kaller jorda på Hovholt gård for førsteklasses landbruksjord. Sven Edin smiler og sier at direktøren tydeligvis ikke vet noe om jordene hans.

DEL

– Nå har jeg drevet jorda her på gården i 22 år, og det området han kaller førsteklassen landbruksjord er absolutt ikke det. Han vet ikke hva han snakker om, sier Edin.

Han peker på jordet og forteller at den delen av jordet som ligger rett ved veien inn til gården er bra landbruksjord. Men på det ni mål store området familien ønsker å bygge småbruksfellesskap, forteller han at det er maksimal jorddybde på 30 centimeter, og at jorda er helt uegnet til å dyrke noe som helst på.

– Jeg har forsøkt å ha korn på jordene her, og i den delen vi snakker om her blir kornet bare 20–30 centimeter høyt og helt ubrukelig, slår han fast.

Det ble vedtatt i kommuneplanens arealdel å omregulere områdene til boligbygging. Det har Fylkesmannens miljøavdeling og Fylkesmannens landbruksavdeling sterke innvendinger mot. Onsdag var de på befaring på tomta, sammen med representanter for Porsgrunn kommune. Målet er å komme i land med reguleringsplanen, som ble vedtatt i bystyret tilbake i 2018, men som ennå ikke er godkjent.


Artikkeltags