2200 studenter fikk sine vitnemål - flest ingeniører

1890 bachelorstudenter og 319 masterstudenter har denne våren fått vitnemål fra HSN. Dette er foreløpige tall, da noen får sine vitnemål til høsten.

1890 bachelorstudenter og 319 masterstudenter har denne våren fått vitnemål fra HSN. Dette er foreløpige tall, da noen får sine vitnemål til høsten. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Denne våren var det flest ingeniører som fikk sitt vitnemål fra Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN), etterfulgt av sykepleiere og grunnskolelærere.

DEL

Totalt 2209 studenter på bachelor- og masternivå har så langt fått vitnemål fra HSN.

Og det ventes at enda flere får sine vitnemål på høsten. Da får nemlig studenter på doktorgradsutdanninger, årsstudier og etter- og videreutdanninger sine papirer, skriver HSN på sine nettsider.

296 av de uteksaminerte er ingeniører innenfor en rekke bachelorprogram i ingeniørfag: Data, bygg, elektro, maskin og kjemi, som tilbys ved høgskolens avdelinger i Porsgrunn, Kongsberg og Vestfold.

277 sykepleiere ble også uteksaminert, etterfulgt av 227 grunnskolelærere og 213 barnehagelærere.

– Det er innenfor profesjonsutdanningene våre at vi utdanner flest kandidater, men hvert år utdanner vi også barnevernspedagoger, grafisk designere, optikere, eiendomsmeglere, radiografer, lektorer, siviløkonomer, jordmødre, teknologer. Dette er også yrkesgrupper som samfunnet er helt avhengig av, uttaler HSN-rektor Petter Aasen på høgskolens nettside.

Artikkeltags