HSN får studentombud

Studentleder Michael Melby fra Porsgrunn vil feire vedtaket.

Studentleder Michael Melby fra Porsgrunn vil feire vedtaket.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Høgskolen i Sørøst-Norge har vedtatt å opprette sitt eget studentombud.

DEL

– Dette er en gledens dag for studentene ved de åtte campusene på HSN. Som landets fjerde største høyskole har også vi endelig fått på plass denne ordningen, som vil være en viktig ressursperson for studentenes ved og vel gjennom studietiden. Dette skal feires, sier studentleder Michael Melby i en pressemelding.

Studentombudet vil være en uavhengig bistandsperson som skal bidra til å løse saker på vegne av studentene, og påse at deres rettigheter blir ivaretatt.

– Studentombudet vil kunne gi studentene råd og hjelp i saker der studentene har tatt opp, eller vurderer å ta opp forhold knyttet til sin studiesituasjon. Noe som vil styrke arbeidet med den psykososiale oppfølgingen av studentene. Dette vil være en anonym varslingskanal for studentene om eventuelle kritikkverdige forhold ved høgskolen, skriver Studentdemokratiet ved HSN.

Universitetet i Oslo var den første utdanningsinstitusjonen i Norge som fikk egen ordning med studentombud, i 2012. Siden har institusjonene i Stavanger, Bergen og Trondheim fulgt etter.

– Ordningen er allerede etablert ved de fleste store institusjonene i Norge, som det er naturlig for HSN å sammenlikne seg med.

Artikkeltags