Tar 2 års pensum på 7 uker i ferien

Hjelpelærerne Martin Holm (23) og Anders Berget (23) forteller at det er nok å gjøre for studentene som skal ta fordypning i matte og fysikk i sommer.

Hjelpelærerne Martin Holm (23) og Anders Berget (23) forteller at det er nok å gjøre for studentene som skal ta fordypning i matte og fysikk i sommer.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Studentene som vil inn på ingeniørstudier og som mangler fordypning i matte og fysikk, tar i sommer et intensivt kurs på Kjølnes.

DEL

Rundt 25 studenter sliter seg gjennom et 7 ukers intensivt program.

PD møtte foreleser Andre Vagner Gaathaug fra Porsgrunn. Han gikk selv på sommerkurset i 2003. Det var cirka 25 studenter på Kjølnes.

– Vi gir studenter som vil starte på ingeniørutdanning en mulighet til å få fordypning i matte og fysikk som kreves for å begynne på bachelorgraden, sier Andre Gaathaug.

To år med pensum

Han forklarer at sommerkurset studentene nå har kommet halvveis i, tilsvarer ett år med pensum.

– Et annet alternativ er å bruke ett år på et forkurs. Men her tilbyr vi å bli ferdig med kurset i juni og juli. Det er veldig intensivt. Det er mye de skal lære. Det er to år med pensum fra videregående som skal inn på sju uker, forklarer Gaathaug.

Studenter er med

To av personene PD pratet med var ingeniørstudentene Martin Holm (23) og Anders Berget (23). De skal begynne på tredjeåret på Universitetet i Sørøst- Norge. De er med som hjelpelærere for klassen, og forteller at det er nok å gjøre i sommer.

– Det er en del å gjøre her. Vi må friske opp fysikk- og mattekunnskapene våre. Matematikken er for alle, og de skal nok klare å gå gjennom, sier tredjeårsstudentene på Universitetet.

Artikkeltags