USN er femte størst på søkertallene

FORNØYD: USN-rektor Petter Aasen er fornøyd med tallene.

FORNØYD: USN-rektor Petter Aasen er fornøyd med tallene.

Artikkelen er over 1 år gammel

Resultatene av samordnet opptak er klare, og Universitetet i Sørøst-Norge er femte størst i landet på antall søkere totalt.

DEL

Søkertallene for Porsgrunn er også veldig gode. Porsgrunn har 1152 søkere til sine 470 studieplasser. Det er nesten 2,5 søkere per studieplass. Det er allikevel nesten 300 færre søkere enn i fjor. Hovedårsaken til dette er at deltidsstudiet i sykepleie ikke tilbys i år, det går bare annethvert år. Det var 341 søkere til dette studiet i fjor.

Søkertallet til heltidsstudiet i sykepleie i Porsgrunn har 322 søkere, 42 flere enn i fjor. Søkertallet til Vernepleie går også fram. Bachelor i barnevern i et flerkulturelt samfunn har en nedgang i søkertallet, men har allikevel 216 søkere, det nest beste søkertallet de siste fem årene.

Ingeniørstudiene i Porsgrunn har i år 122 søkere via Samordnet opptak, en økning på 8 prosent, betydelig bedre enn nasjonalt, der det er en nedgang i søkere til ingeniørstudier. Ingeniørstudiene har i tillegg mange søkere via lokal opptak, til det som kalles Y-vei og tresemester. Også her var det en økning med henholdsvis 239 og 127 søkere. Det var 112 søkere til barnehagelærerutdanningen i Porsgrunn, en økning på over 36 prosent. Til de to grunnskolelærerutdanningene var det en reduksjon i antall søkere.

Artikkeltags