Jannicke og Jan Erik er endelig sammen på scenen

FØDT MED 8 TIMERS MELLOMROM: Jan Erik Fillan og Jannicke Irwin Abrahamsen er omtrent like gamle, og de får god hjelp av Lena Barth Aarstads (t.v.) fortellerstemme på showet «Fra fødsel til 40».

FØDT MED 8 TIMERS MELLOMROM: Jan Erik Fillan og Jannicke Irwin Abrahamsen er omtrent like gamle, og de får god hjelp av Lena Barth Aarstads (t.v.) fortellerstemme på showet «Fra fødsel til 40».

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

To førtiårige livsløp flettes sammen med nasjonens historie. Jan Erik Fillan, Jannicke Irwin Abrahamsen og med god hjelp fra Lena Barth Aarstad skal de endelig stå på scenen - sammen!

DEL

Var du ung i Grenland på 80- og 90-tallet så veit du godt hvem Jannicke Irwin Abrahamsen og Jan Erik Fillan er. Det var de som prydet postere på pikerommet, og vi sto i kø på kjøpesentere for å få et glimt av heltene. Jannicke hadde kreppet hår med sløyfe og Jan Erik smeltet pikehjerter med sin krøllete pannelugg.

Fra fødsel til 40

De ble født på samme dag, vegg i vegg på gamle Porsgrunn Sykehus. Begge ble oppdaget av Terje Welle Busk, og ble barnestjerner i samme stall. Begge sikret seg plass på Kunsthøgskolen i Oslo. De har tatt med seg sine imponerende karrierer tilbake til Grenland og stiftet familie. Men aldri før har de opptrådt på en scenen sammen - før nå.

Masa litt

Lena Barth Aarstad viser stolt fram sine to gode venner på Ælvespeilet, og klarer ikke å legge skjul på at hun gleder seg veldig til å stå på en scene sammen med vennene sine. Showet har hun regelrett mast seg til å få gjøre sammen med Jan Erik og Jannicke.

– Jeg har masa litt ja, forteller Lena litt oppgitt. Men det var da de begge skulle bli 40- åringer, at vi ble enige om at tiden nå var inne. Det var jo rett og slett en ypperlig anledning, forteller hun.

Inspirasjonen

Showet, som har premiere 26. april på Ælvespeilet, har tatt utgangspunkt i datoen Jan Erik og Jannicke ble født. Elementer fra musikk og bilder fra begges imponerende karrierer er sydd sammen, og Lenas humoristiske fortellerstemme loser oss gjennom nesten fire tiår.

Ikke veldig ulikt NRK-serien «Datoen», som tar for seg tre menneskers liv, der de alle er født på samme dato og år.

– Jeg tar rollen som den av de tre som det ikke gikk så bra for, sier Lena og ler.

– Jeg møtte Jan Erik gjennom en vennegjeng på Hovet i ungdomstiden. Og Jannicke møtte jeg oppå et flygel på et nachspiel i København. Lena ler igjen.

– Så utvekslet vi telefonnummer da, og så var det gjort, forteller hun.

Resten er historie, som man sier. For jentenes 7. sesong med sitt populære julebordsshow i fjor har bikket nesten 14.000 publikummere. Vennskapet ble med andre ord suksess.

imponerende karrierer

Jannicke kan skimte med 30-årsjubileum som artist, og mer enn 450.000 solgte eksemplarer av kasettene hennes. Hun har spilt i store og kjente musikaler og deltatt i Melodi Grand Prix. Bare for å nevne noe.

Jan Erik sin karriere er ikke noe mindre imponerende.

Da Jan Erik ble litt for gammel til fortsatt å kalle seg barnetjerne, ble han elev hos operasangeren Anders Vangen. På Eidanger ble en operastjerne født, og Jan Erik har vært tilknyttet Den norske operaen, turnert med Hanne Krogh og spilt foran 70.000 publikummere med Coldplay.

40-årskrise

– Er dette showet et resultat av en gryende førtiårskrise, spør PD.

– Vel, mens noen kjøper cabriolet og gjør noe crazy med håret når de bikker 40, så setter vi opp show om livene våre på hjemstedet vårt, ler Jan Erik som presiserer at han er 8 timer yngre enn Jannicke.

Artikkeltags