– Også i år kan vi by på et stjernelag av høstens aktuelle forfattere: Jan Kjærstad, Tove Nilsen og Petter Schjerven har meldt sin ankomst, skriver spesialbibliotekar Ingunn Eikeland Geving i en pressemelding.

Forfatterkveld heter arrangementet som inviterer aktuelle forfattere til biblioteket. Schjerven er kjent for sine programmer på NRK og TVNorge. Han hadde sitt gjennombrudd med programmet «Typisk norsk» på NRK. Siden 2013 har han ledet «Typisk deg» på TVNorge.

«Kroppsspråk»

– Han har også skrevet flere bøker med utgangspunkt i språk og tv-programmer. Årets bok «Kroppsspråk» er en morsom guide til alt det som kommuniseres uten å bruke ord, opplyser biblioteket.

Jan Kjærstad er regnet som en av Nordens fremste forfattere. I høst har han gitt ut boka «Berge».

Vant bokhøsten 2017

– Kjærstad har fått oppmerksomhet for sine nyskapende romaner. Han er oversatt til en rekke språk. Høstens utgivelse «Berge» har fått glimrende anmeldelser. VG kåret den sågar til vinneren av bokhøsten 2017.

Tove Nilsen er den tredje forfatteren som gjester Forfatterkvelden.

– Nilsen er også en av våre mest etablerte samtidsforfattere, og har mottatt en rekke litterære priser. I den nye boka «Himmelske tilstander» er hun tilbake på Kreta; øya i hennes hjerte, avslutter Geving.