Dement 64-åring funnet i god behold på danskebåten

DRO TIL DANMARK: Det viste seg at den 64 år gamle demente kvinnen, som ble meldt savnet av familien lørdag, og sist sett i Osebro-området mandag formiddag, bare hadde tatt seg et nattseilas med Color Lines Superspeed 2 fra Larvik. Tirsdag ettermiddag var hun hjemme igjen i god behold.

DRO TIL DANMARK: Det viste seg at den 64 år gamle demente kvinnen, som ble meldt savnet av familien lørdag, og sist sett i Osebro-området mandag formiddag, bare hadde tatt seg et nattseilas med Color Lines Superspeed 2 fra Larvik. Tirsdag ettermiddag var hun hjemme igjen i god behold. Foto:

Av

Den savnede 64 år gamle demente kvinnen er funnet i god behold på vei hjem med danskebåten. – Hun ankommer med Superspeed i Larvik klokka 16.30.

DEL

Det forteller operasjonsleder ved Sør-Øst politidistrikt, Erik Gunnerød til PD ved 15.30-tida tirsdag.

Det er på bakgrunn av opplysninger politiet har innhentet fra en av kvinnens bekjente, at saken nå er løst.

– Vedkommende kunne bekrefte at kvinnen befinner seg på danskebåten, og at hun er i god form. Hun skal være på båten sammen med en bekjent, men denne personen skal ikke være nær familie. Rederiet har også bekreftet at kvinnen befinner seg på båten, sier Gunnerød.

Men for å være helt sikre på at dette er en solskinnshistorie, vil politiet møte opp på kaia når Superspeed ankommer Larvik klokka 16.30.

– Der vil også de nærmeste pårørende møte henne, sier han.

Ifølge operasjonsleder er det ikke sjelden at demente personer tar seg en tur ut på egen hånd, men at de tar danskebåten er litt uvanlig.

– Hun har helt klart fått hjelp av noen til å komme seg på båten. Det hadde hun ikke greid alene, sier Gunnerød.

Meldt savnet lørdag

64-åringen ble først meldt savnet av familien lørdag kveld. Mandag ettermiddag startet politiet en omfattende leteaksjon, og natt til tirsdag og utover dagen tirsdag deltok mange frivillige fra Røde Kors i Porsgrunn, Bamble og Skien, i tillegg til mannskaper fra Sivilforsvaret og Norske Redningshunder i leteaksjonen.

Driveren av hudpleiesalongen Mei & Moi Storgata 187a i Osebro-området, tipset politiet om at hun hadde hilst på den savnede ved 11-tida mandag. Siden har altså ingen sett henne, før hun tirsdag ettermiddag ble funnet i god behold på danskebåten.

Saken oppdateres (trykk F5)

Artikkeltags