Persontog har sporet av i Larvik – ingen passasjerer skadet

Artikkelen er over 2 år gammel

Vestfoldbanen er stengt mellom Larvik og Porsgrunn etter en avsporing ved sjutiden fredag kveld. Ingen passasjerer skal ha blitt skadet.

DEL

Bane NOR melder fredag kveld at et persontog har sporet av ved Martineåsen. Toget var på vei fra Larvik til Porsgrunn da uhellet skjedde.

Ingen av de mellom 30 og 40 passasjerene ombord skal ha blitt skadet som følge av hendelsen, som betegnes som «en mindre avsporing» av Bane NOR.

Meldingen ble lagt ut på transportetatens Twitter-konto klokken 19.18.

Vestfoldbanen stengt i retning Porsgrunn

Ifølge Bane NOR er det nå stengt på Vestfoldbanen mellom Larvik og Porsgrunn. Toget skal ha kjørt i lav hastighet da det sporet av.

Litt før klokken 20.00 opplyser pressevakt Hilde Marie Braaten til Østlands-Posten at toget skal være et dobbeltsett, og at det skal være det fremre settet som har sporet av.

– Planen er nå at det bakre togsettet, som ikke har sporet av, kobles fra og at passasjerene blir fraktet tilbake til Larvik stasjon i dette settet, forteller Braaten.

ØP har vært på Farriseidet for å se etter toget, men uten hell i høstmørket.

– Hvor befinner toget seg?

– Den informasjonen sitter jeg ikke på akkurat nå, sier pressevakten.

Skjedde ved 19-tiden

– Hva skjer med passasjerene når de kommer til stasjonen?

– Da regner jeg med at de blir sendt videre med buss, uten at jeg kan si det helt sikkert.

Bane NOR skal ha fått melding om avsporingen rundt klokken 19. For øyeblikket vet man ikke hva som har forårsaket uhellet.

– Det er den ene akslen som har gått av sporet, men hvorfor det har skjedd kan jeg ikke svare på nå. Nå jobbes det for fullt med å få toget på skinnene igjen. Da kan vi finne ut om det har kommet skader på skinnene der avsporingen skjedde, og undersøke toget nærmere, sier Braaten.

NSB beklager

Klokken 20.20 forteller kommunikasjonsrådgiver Nina Hauge Schage i NSB at passasjerene er fraktet tilbake til stasjonen.

– Derfra blir det organisert alternativ transport, det vil si enten buss eller taxi, sier hun.

Heller ikke hun vet nøyaktig hvor avsporingen fant sted, annet enn at det skal være i nærheten av Martineåsen.

Schage beklager på vegne av NSB overfor passasjerene som var ombord under avsporingen.

– Men toget kjørte i 10 kilometer i timen, så det hele foregikk uten dramatikk – heldigvis, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Klokken 20.44 melder Bane NOR på Twitter at togtrafikken mellom Larvik og Porsgrunn vil være stengt ut driftsdøgnet, for å få fjernet togsettet og sjekket sporet for eventuelle skader.

– Lørdag og søndag er strekningen stengt for ordinær togtrafikk for å utføre planlagte arbeider, står det i meldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken