Er spent på industrien i 2017

– Mitt største ønske for jula og for 2017 er at det skal bli skapt flere arbeidsplasser i Grenland, sier NAV-leder i Porsgrunn, Grunde Grimsrud, som forventer noe mer ledighet etter nyttår.

– Mitt største ønske for jula og for 2017 er at det skal bli skapt flere arbeidsplasser i Grenland, sier NAV-leder i Porsgrunn, Grunde Grimsrud, som forventer noe mer ledighet etter nyttår. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Grunde Grimsrud tror industrien blir det store usikkerhetsmomentet når det kommer til ledighet i 2017.

DEL

– Det blir veldig spennende å følge industrien i 2017, sier NAV-lederen i Porsgrunn.

Han tror at antall oppdrag bedrifter som Vard og Agility får kan være en viktig faktor i forhold til arbeidsledighet i området vårt neste år.

– Hvis ikke de får mange oppdrag, kan industrien være utsatt, mener Grimsrud.

På landsbasis er det stadig mer usikkerhet i offshorebransjen, der halvparten av stillingene er forventet å forsvinne innen 10 år. Dette kan også ha ringvirkninger i Porsgrunn og Bamble, med at det blir færre oppdrag i industrien.

Grimsrud spår at offentlige arbeidsplasser, samt jobber innen transport og handel, vil holde seg rimelig stabilt i 2017. Bygg og anlegg forventes å få en bra sysselsetting.

– Det er mye som bygges nå, både når det kommer til Down Town-området, boligfelt og prosjekter knyttet til Bypakke Grenland, begrunner NAV-lederen.

Ved utgangen av november var det 528 helt ledige i Porsgrunn. Det er en ledighet på 2,9 prosent, nærmest identisk med landsgjennomsnittet. NAV Porsgrunn har likevel en jobb å gjøre. Blant annet er det mange uføretrygdede og personer med nedsatt arbeidsevne i kommunen.

– I 2017 blir hovedutfordringene å hjelpe flere folk med å komme ut i arbeid og i aktivitet, i tillegg til å redusere antallet langtidssykemeldte som blir uføretrygdede, sier Grimsrud.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken