– Helt paff av vinnerkirken

Varaordfører Erik Bystrøm (H) uttrykte misnøye etter at «Reis opp» ble kåret som vinner i arkitektkonkurransen for ny Østre Porsgrunn kirke.

Varaordfører Erik Bystrøm (H) uttrykte misnøye etter at «Reis opp» ble kåret som vinner i arkitektkonkurransen for ny Østre Porsgrunn kirke. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Varaordfører Erik Bystrøm uttrykte dyp skuffelse da «Reis opp» ble kåret som vinner av arkitektkonkurransen for nye Østre kirke.

DEL

Følg PD på Facebook

– Jeg er helt paff over dette, sier Bystrøm til PD, minutter etter at juryen hadde utropt vinneren av konkurransen.

Av de sju forslagene, var det «Reis opp» juryen ville ha. De mener kirken har en funksjonell løsning, og at den oppfyller konkurransens funksjonskrav.

– Det nye anlegget er inndelt i to soner. En menighetsdel i to etasjer mot sør som vender seg mot kirkestuen. Og kirkesalen og sakrale rom mot nord. Kirkesalen og menighetsdelen ligger med langsiden mot hverandre. Sammen med anleggets mange innganger, gir dette stor fleksibilitet, står det i rapporten.

Varaordføreren er ikke enig.

– Personlig liker jeg ikke denne kirkens uttrykk. Jeg er veldig «pro» nye uttrykk når det kommer til bygg. Men her føler jeg arkitektenes valg av form er helt feil.

Opprinnelig var Bystrøm for en rekonstruksjon.

– Men når jeg først skulle ha en favoritt blant de sju bidragene, hadde jeg håpet juryen ville velge «Mellom himmel og jord».

Fungerende ordfører, Ole Henrik Lia, synes juryen har gjort en klok avgjørelse.

– Til å begynne med synes jeg den hadde en litt krokete inndeling, på grunn av alle seksjonene. Men etter å ha studert planene har jeg endret mening.

– At kirkens høyreiste tårn kommer på samme plass, er en god misjon.

Artikkeltags